Sørnett

To menn dømt for grovt ran

To menn i 20- og 30-årene ble dømt til henholdsvis tre år og to måneder og to år og ti måneder fengsel for grovt ran i Kristiansand tingrett.

Publisert:

Det var i oktober 2019 at de to mennene brøt seg inn i leiligheten til en mann i Mandal som ble vekket av slag mot ansiktet. I to timer ble han truet med drapstrusler, kniv og avbitertang, samtidig som de stjal flere av hans eiendeler. Videre ble mannen tatt med og truet til å ta ut penger fra banken, for så å bli kjørt hjem igjen. De to mennene hadde tidligere på kvelden gjort innbrudd i en båthavn i Kristiansand.

Alvorlig
Ettersom sakens karakter ble sett på som meget alvorlig av retten, fikk de to mennene strenge straffer. Mannen i 20-årene ble dømt til fengsel i tre år og tre måneder, mens mannen i 30-årene ble dømt til to år og ti måneder. I tillegg ble de to dømt til å betale 100 000 kroner i oppreisning til offeret samt 37250 kroner i erstatning. I tillegg ble de to dømt til å betale henholdsvis 5000 og 3000 kroner i saksomkostninger til det offentlige og 12900 kroner samlet til båteiere i havna.