Sørnett

Torunn Lauvdal berømmer motkandidaten

FORNØYD: Torunn Lauvsdal er fornøyd med å ha blitt gjenvalgt som rektor ved UiA. Foto: Arkiv.

FORNØYD: Torunn Lauvsdal er fornøyd med å ha blitt gjenvalgt som rektor ved UiA. Foto: Arkiv.

Gjenvalgt rektor ved Universitetet i Agder (UiA), Torunn Lauvdal er glad for å ha blitt gjenvalgt og berømmer motkandidat Kristin Dale.

Publisert:

Torunn Lauvdal har vært rektor ved UiA siden 2007. I dag ble hun gjenvalgt for fire nye år. Hun fikk 58,99 prosent av stemmene, mens Kristin Dale fikk 37,89 prosent. 3,15 prosent stemte blank, i følge UiAs nettsider.

- Veldig glad

- Jeg ville veldig gjerne fortsette så jeg er selvsagt veldig glad. Samtidig er det en stor jobb, så det er klart det er alvorlig, sier Lauvdal.
Hun skryter samtidig av motkandidat Kristin Dale.
- Jeg må berømme Kristin Dale. Hun kjørte en god valgkamp og tok opp endel viktige synspunkter. Det er viktig med diskusjon, sier Lauvdal.
Hvordan UiA blir styrt fremover mener hun vil avhenge av det nye styret, som velges i august.
- Det er ikke bare jeg som styrer skuten her. Det nye styret vil ha sine meninger, som vil påvirke hvordan UiA styres, mener Lauvsdal.

- Håper valgkampen har påvirket

Motkandidat Kristin Dale håper at valgkampensom har pågått vil påvirke styringen de neste fire årene.
- Først og fremst vil jeg takke alle som har støtte meg gjennom valgkampen og ønske Torunn Lauvdal lykke til. Nå har vi drevet en valgkamp hvor vi har fått frem våre synspunkter og jeg håper det vil påvirke hvordan skolen drives de kommende årene. Først og fremst håper jeg at vi unngår fusjon, sier Dale.

Leder i Studentorganisasjonen(STA), Irene Bredal, håper også at rektoren tar med seg innspillene fra valgkampen inn i sin nye periode.
- Jeg gratulerer henne med en ny periode som rektor og ser frem til et spennende samarbeid. Hun har fått endel innspill fra både studenter og ansatte og jeg håper hun tar disse med seg, forteller Bredal.