Sørnett

Tour the food arrangert i Kristiansand i helgen

Vel gjennomført Tour de food
 Foto: Vemund Hegland

Vel gjennomført Tour de food Foto: Vemund Hegland

I helgen ble det arrangert Tour de food. Nå i sitt tredje år har denne kulinariske opplevelsen vunnet hjertene til både besøkende og lokalbefolkningen.

Publisert:

Sist oppdatert: 01.06.2023 kl 15:44

- Dette er tredje året vi arrangerer Tour the Food, og vi får majoriteten positiv respons fra besøkende og innbyggere fra de ulike stedene vi legger turen innom, sier projektleder for Tour de food.
- Noe av tilbakemeldingene vi får er at det er et kult konsept og at det er gøy å få spise/prøve mat som eventuelt ikke finnes i byen til vanlig eller ikke spiser så ofte, forteller Elin Gregerson

Tour de food er et arrangement som tar deltakerne med på en smaksreise gjennom uilke deler av verden. Den gir folk muligheten til å oppdage og nyte en rekke unike og deilige retter fra ulike kulturer og kjøkken.

Opplevelsene inkluderer alt fra gourmetretter til gatekjøkken-snacks, eksotiske smaker og lokale spesialiteter. Deltakerne får muligheten til å utforske forskjellige matkulturer og få innsikt i historien bak hver rett. Det er en perfekt mulighet til å utvide horisontene og oppdage nye favorittsmaker.

Studentene Andreas Larsen og Matilde Olsen forteller om hvordan de opplevde arrangementet.

- Vi er begge eventyrlystne når det kommer til mat, og vi liker å prøve nye smaker og retter. Tour de food virket som en flott måte å prøve ny mat på.

Vel gjennomført Tour de food
 Foto: Vemund Hegland

Vel gjennomført Tour de food Foto: Vemund Hegland

Egen osteTruck
 Foto: Vemund Hegland

Egen osteTruck Foto: Vemund Hegland

En av hovedmålene med Tour de food er å spre matglede og tilby innbyggerne noen kulinariske opplevelser som ikke alltid ellers er å finne her i byen.

- Vi ønsker å gi folk en mulighet til å utforske og nyte mat på en helt ny måte, forteller Georgsson.

Masse ulike foodtrucks
 Foto: Vemund Hegland

Masse ulike foodtrucks Foto: Vemund Hegland


Tour de Food i Kristiansand er et arrangement som har vokst i popularitet år etter år. Det tiltrekker seg ikke bare matelskere, men også nysgjerrige sjeler som ønsker å oppdage det beste byen har å by på når det gjelder mat. Fra delikate desserter til velsmakende lokale retter, er det noe for enhver smak under The Food Tour.