Sørnett

Trailer skapte kjedekollisjon og kø

Personbilene var spredt til alle kanter på E-18 ved Kongsgård. Lastebilen øverst i høyre hjørnet, ventet på hjelp. Foto: Rosarinja Marisa Danielsen

Personbilene var spredt til alle kanter på E-18 ved Kongsgård. Lastebilen øverst i høyre hjørnet, ventet på hjelp. Foto: Rosarinja Marisa Danielsen

Da en trailer fikk skrens og sperret deler av veien på E-18 ved Kongsgård i Kristiansand, kjedekolliderte fire personbiler.

Publisert:

[img35179_2RS]

Da hjulene låste seg på E-18 for traileren fra Porsgrunn, fikk han en skrens som gjorde at han sperret av avkjørselen til Kongsgård i Kristiansand. Dette medførte lange køer, som igjen  resulterte i en  kjedekollisjon mellom fire personbiler. Da bilistene prøvde å kjøre forbi hverandre, gikk det galt.

-Da det er svært glatt på veiene nå og snømengden gjør føret enda vanskeligere, har traileren sperret deler av veien som førte til kø. Dette resulterte i en kjedekollisjon. Det var ingen personskader, sier politiførstebetjent Øyvind Hægeland.

Sjåføren av traileren,forklarer at han mistet luft i slangen, som gjorde at hjulene låste seg.

[img35179_3RS]

Han hadde ingen annen mulighet enn å svinge inn til siden og dermed sperre av avkjørselen til Kongsgård.

- Jeg hadde stått her en stund og ventet på hjelp, da jeg så at det begynte å danne seg kø. Bilene prøvde å kjøre forbi hverandre og derfor oppstod kjedekollisjonen 200 meter bak meg, sier trailersjåføren som ønsker å være anonym.

Han forsikret meg allikevel om at det ikke var dekkene det var noe i veien med, for de var splitter nye.

Ambulansen var tilstede, og en bergingsbil fra Viking var kommet for å taue inn bilen med frontskader. Politiet fikk inn melding om ulykken 10.21, og rundt 11.30 gikk trafikken som normalt igjen.

[img35179_4RS]

Det er allikevel såpeglatte veier, så politiet oppfordrer alle til å kjøre sakte og forsiktig, for å unngå slike ulykker.