Sørnett

Tre kamper på en uke

LA MANGA: Start-trener Knut Tørum tror spillerne gleder seg til å spille på gress igjen. Foto: Truls-Einar Strand Johnsen

LA MANGA: Start-trener Knut Tørum tror spillerne gleder seg til å spille på gress igjen. Foto: Truls-Einar Strand Johnsen

Start reiser til La Manga på lørdag. Der skal de spille tre kamper på en uke.

Publisert:

Start-trener Knut Tørum tror hele laget ser fram til en uke på La Manga. Så langt i vinter har laget trent på kunstgresset i Sørlandshallen. I Spania venter gress av høy kvalitet og behagelige temperaturer.

- Det blir godt med gress under beina og vær i ansiktet. Det tror jeg alle er enige i, sier Tørum.

Med tre kamper på en uke kaller han oppholdet en kampleir.

- Vi må klare å holde trøkket oppe og vise oss frem som lag. Samtidig får flere av spillerne muligheten til å tre frem, forteller han.

Morten Hæstad, Fredrik Strømstad, Mads Stokkelien og Bård Borgersen stod alle over fredagens trening, mens Aleksander Lund Hansen trente alternativt. Likevel har Tørum troen på at de vil stille med en sterk tropp på La Manga

- Mads og Fredrik har bare noe smårusk. De er hjemme i dag for å unngå at det blir noe alvorlig, men de blir klare for La Manga. De andre har vært ute en stund, så vi er usikre på hvor hardt de kan trener, forteller Start-treneren.

Jobber med det defensive

I fjor slapp Start inn 60 mål i løpet av de 30 kampene som ble spilt i Tippeligaen. Bare nedrykkslaget Hønefoss slapp inn flere mål. Siden den gang har de mistet stjernestoppere Clarence Goodson, sammen med landsmannen og forsvarskollegaen Hunter Freemann. Inn har de fått Birger Madsen fra VIF og Brian Priske fra danske Velje. Ifølge Tørum har terping av forsvarsspillet vært i fokus så langt i oppkjøringen.

 - Vi har jobbet mye med det strukturelle i forsvarsleddet. Vi har mistet to sentrale spillere i Clarence og Hunter, samtidig som Bård Borgersen har vært ute med skadet en stund nå. Vi får fått inn to gode spillere i Priske og Madsen, samtidig som noen av juniorene har stått frem mer enn før, men det er mye nytt så vi kommer til å fortsette å jobbe med forsvaret også på La Manga. Det er mulig vi ser litt på det offensive etterhvert, men det er noe som ligger ganske naturlig for oss så det er ingenting nytt som må kjøres inn, forklarer Tørum.[sniplet faktaboks]

Nykommerne gleder seg

Birger Madsen og Ernest Asante er to av fire spillere som har blitt hentet til Start i vinter. De to nykommerne ser frem til en uke på spansk gress.

- Jeg har vært der endel ganger før, så jeg kjenner stedet godt. Det blir ikke noe nytt for meg i så måte, men det blir bra å spille på gress, sier Madsen.

Asante tror Start har mye å bygge videre på.

- Start er godt lag, som er god nok til å vinne mange kamper. Vi må bare fortsette å gjøre det vi er gode på så blir det bra, mener han.

Han er forberedt på å kjempe for laget i sesongen som kommer.

- Det er min første sesong så det kan bli tøft, men jeg må bare jobbe hardt for laget og gjøre det jeg er god til. Jeg ønsker å vise at jeg er en bra spiller, forteller Asante.

[img34823_2LM]

Ingen nye spillere

Start har forsterket stallen med fire spillere. Ifølge trener Knut Tørum er det ikke aktuelt med flere spillere inn, med mindre noen selges.

- Vi har hentet fire gode spillere som bidrar sterkt både på og utenfor banen. Noen flere kommer vi ikke til å hente. Da må noen selges først. Vi har en tropp på 24 spillere og det er ikke plass til flere, forklarer Tørum.