Sørnett

Trenger mer enn en ekstra time

Erik Rostoft, daglig leder i Sørlandsparken Næringsforening, mener det skal mer enn kveldsåpne butikker til for å ta handelen tilbake til Kvadraturen.

Publisert:

Konkurransen mellom Kvadraturen og Sørlandssenteret har aldri vært hetere. I morgen starter langåpent på torsdager i Kvadraturen, dermed kommer de 300 butikkene i sentrum til å  holde åpent til klokken 19.00.

- Det skal mye, mye, mye mer til for å å få liv i ting igjen. Men det er et steg i riktig retning, sier Rostoft.

Opplevelsessentrum

Daglig leder i Sørlandsparken Næringsforening er ikke redd for å tape kunder til Kvadraturen etter at de gjeninnfører kveldsåpent på torsdager. Han tror ikke dette vil føre til den store handelsvridningen.

- Folk kjører til Sørlandsparken fordi det er et spennende konsept. Kvadraturen må satse på å bli et opplevelsessentrum, sier Rostoft.

Han sier man først må satse på å skape liv i sentrum og så vil handelen komme i kjølvannet av dette.

Mer tilgjengelig

Harald Andersen, daglig leder i Kvadraturen i Kristiansand AS,  forteller at langåpent har vært ønsket både fra kunder og næringsdrivende i Kvadraturen. Dette vil forhåpentligvis gagne butikkene i sidegatene, siden folk får bedre tid til å utforske sentrum.

- Hovedmålet med dette er å bli mer tilgjengelig, spesielt for de små butikkene i sidegatene, forteller Andersen.

Han forteller at de ikke prøver å måle seg direkte med Sørlandssenteret.

- Man ser alltid på konkurrenten, men vi kan aldri måle oss med Sørlandssenteret på åpningstider. Målet er å være mer tilgjengelig, og vi er glade for at vi har klart å innføre langåpent, sier Andersen.