Sørnett

Tretjønnbanen skal oppgraderes kraftig

Om kort tid skal denne grusbanen bli en toppmoderne fotballbane med kunstgress.

Publisert:

NY BANE: Daglig leder i Gimletroll, Jon Egil Jøssang, står klar på grusen. Snart rulles kunstgress ut. Foto: Herman Folvik.
- Vi begynte å planlegge dette i 2009, før det ble lagt litt på is på grunn av økonomien. Før vi tok det opp i 2012, og nå er snart alt klart, sier Jon Egil Jøssang, leder i Gimletroll IL.

Han står midt på grusbanen ved siden av Bergtoras vei barnehage, hvor flere av klubbens spillere må spille sine kamper i dag. Å spille fotball på grus i 2015 er en mildt sagt uvanlig praksis. Nå lover Jøssang at det skal bli andre boller på Tretjønnbanen.

- Det blir helt topp kvalitet på kunstgresset. De andre lagene rundt forbi vil bli misunnelige på dette.

Over tre millioner

Totalprisen på den nye banen blir på litt over tre millioner, mens selve kunstgresset koster rundt en million. Gimletroll får 1,15 millioner kroner fra tippemidler. I tillegg sponser Sparebanken Sør med 200 000 kroner, kulturstyret med 70 000 kroner, mens næringslivet rundt har støttet med nesten 500 000 kroner. Resten må Gimletroll inn med selv.

- En modell som er mye brukt er at tippemidlene kommer inn med en tredjedel, kommunen med en tredjedel og klubbene med en tredjedel. Men i Kristiansand kommune er det så lite penger at vi må inn med to tredjedeler selv.

Selger andeler

Dermed tar klubben opp et lån på over en million. I tillegg tilbyr de at folk kan kjøpe en andel av banen for tusen kroner, mot et skjøte i bytte. En av de som har gjort dette er Trygve Håland.

- Vår familie har valgt å kjøpe en fordi det er jo nærmiljøet vårt og at vi ønsker å støtte barn og unge. Nå er det for lite banekapasitet, så vi ønsker den nye banen veldig velkommen, sier Håland, som har to barn i idrettslaget.

Jøssang forteller at næringsmiljøet støtter godt opp.

- Vi har solgt 25 andeler så langt, på bare kort tid. Vi opplever at folk er positive til å støtte opp rundt næringsmiljøet.

- Midt i hjertet

Lederen i Gimletroll tror at det skal bli enklere for klubbens medlemmer å komme seg til og fra trening og kamper etter at den nye Tretjønnbanen er på plass. Den nye banen vil selvsagt øke aktivitetsnivået også.

- Denne banen ligger midt i hjertet for mange av våre medlemmer. Nå får de en enkel vei til trening og kamp med bare en sykkel- eller gåtur.

Gimletroll skal også samarbeide med Gimlekollen Velforening om den nye banen og området rundt. Dersom det kommer mye penger inn, går det videre til arbeid rundt banen.

- Vi ser på muligheter til å rydde opp i området rundt, som å sette opp nye benker, treningsapparater og lage det fint rundt banen, sier Jøssang.

Leder i Gimlekollen Velforening, Øystein Netland, sier at de jobber for å få det finest mulig for innbyggerne.

- Vi jobber for beboernes beste. Vi skal sette opp litt friidrettsmuligheter og sørge for at det blir et helhetlig anlegg i området. Samarbeidet mellom velforeningen og Gimletroll fungerer veldig godt, og vi utveksler mye informasjon og prøver å få til alles beste, sier Netland.

Banen som skal bygges er en syverbane med lysanlegg også. Kunstgresset får et mål på 58 x 38 meter, og med asfalten rundt blir det 61 x 41 meter.

Gimletroll håper på å ha banen klar til høstsesongen og ønsker å sette spaden i jorden etter hvert, men først må de siste tegningene til kontroll hos plan- og bygningsetaten.