Sørnett

Trygt på Sandens

Kjøpesenteret Sandens i Kristiansand skal være helt trygt å ferdes i torsdag ettermiddag. Foto: Sandens

Kjøpesenteret Sandens i Kristiansand skal være helt trygt å ferdes i torsdag ettermiddag. Foto: Sandens

En ung gutt skal stå bak bombetrusselen mot Sandens kjøpesenter, det melder Fædrlandsvennen onsdag kveld.

Publisert:

Tirsdag kveld ble det lagt ut en bombetrussel på applikasjonen Jodel. Fædrelandsvennen skriver onsdag kveld at en elev ved videregående skole har innrømmet overfor politiet at det var han som skev trusselen

Alvorlig

Bombetrusselen ble tatt alvorlig av politiet, og Agder politidistrikt iverksatte onsdag tiltak for å håndtere situasjonen, de samarbeidet også tett med senterledelsen. I trusselmeldingen kom det frem at en bombe skulle gå av på Sandens kjøpesenter i Kvadraturen klokken 16.00 torsdag 28. januar, ifølge politiet.

Onsdag kveld ga politiets etterforskning resultater. En ung gutt innrømmet ovefor politiet at han sto bak trusselen og at det ikke var noe hold i trusselen. Gutten skal være strafferetslig tilregnelig skriver NRK.

Se også: Bombetrussel mot Sandens

Omstridt app

Jodel er en applikasjon for smarttelefoner hvor brukerne kan publisere korte, anonyme meldinger som andre brukere kan se innenfor en ti kilometers radius. Da kan andre brukere rate innleggene, eller jodels som de kalles, opp eller ned. Jodel har en 17-års aldersgrense, og innleggene skal ikke være rasistiske, eller skape frykt for andre ifølge Jodels nettside.

I det siste har ikke dette vært tilfelle. Flere skoler i både Norge og Sverige har måttet holde stengt som følge av trusler gjennom Jodel. Jodel har kontakt med norsk politi, og hjelper de med å spore opp personer som bruker appen til det den ikke er ment for, ifølge Jodels nettsider.