Sørnett

Tveit Union Musikkorps spiller på 8.mai feiringer

Jørgen Wesenberg Helland i uniform
 Foto: Brage Akse

Jørgen Wesenberg Helland i uniform Foto: Brage Akse

Frigjøringsdagen og veterandagen 8.mai ble blant annet feiret med 21 skudd fra Lasaretthøyden på Odderøya. Tveit Union Musikkorps var også der for å spille før skuddene.

Publisert:

Oppstilling ved kanonene som ble brukt under salutten på Lasaretthøyden.
 Foto: Brage Akse

Oppstilling ved kanonene som ble brukt under salutten på Lasaretthøyden. Foto: Brage Akse

Klokken 12.00 8. mai var det salutt på Odderøya. Det var Christianssand Artillerie Compagnie som holdt dette arrangementet, og de stilte som saluttmannskap. Tyske turister, danske og norske veteraner og trompetister fra Tveit Union Musikkorps var blant annet noen av de som møtte opp for salutten. Jørgen Wesenberg Helland var en av de som stilte som trompetist for denne markeringen.

De to representantene fra Tveit Union Musikkorps spiller trompet på monumentene rundt omkring i Kristiansand på frigjøringsdagen. Wesenberg Helland hadde tidligere vært på kransenedleggelsen ved Årosstranda for å spille ved en plakett. Wesenberg Helland har også spilt under kransenedleggelsen ved Søgne kirke der de har en støtte. Så skal de videre til kransenedleggelse ved Kristiansand stadion. Til slutt skal de spille ved kransenedleggelse ved Arkivet.

Wesenberg Helland forteller at det ikke er mye jobbing på en dag som dette i forhold til ellers. Han fortsetter med at det flere grunner til at det viktig for han å spille på 8.mai feiringen.
- Det går veldig fint, og det blir litt kjøring rundt omkring for å hente kranser for å bringe de til de forskjellige arrangementene der de skal spille.

- Det er stas og bidra med spilling på dagen siden den er viktig for så mange.
Wesenberg Helland fortsetter med at det er også fint å høre på hva som blir sagt rundt omkring på de forskjellige stedene det holdes arrangementer. Wesenberg Helland får også betalt for å spille på dagen.

- Det er gøy å bli spurt om slike oppdrag.

Jørgen Wesenberg Helland i uniform
 Foto: Brage Akse

Jørgen Wesenberg Helland i uniform Foto: Brage Akse

Tveit Union Musikkorps holder til i bydelen Tveit i Kristiansand de er mest kjent for presis og militær stil i marsj og drilloppvisninger. Korpset er et amatørkorps med musikere fra alderne 15-50. De har i de siste to årene deltatt i tattoo-show i Frankrike, Tyskland, Danmark og i Russland. De har også deltatt i større og mindre oppdrag langs sørlandskysten.

Representanter fra Christianssand Artillerie Compagnie forteller at det er det fjerde året på rad at det er de som har holdt salutt arrangementet. Tidligere så har det vært heimevernet som har holdt det. De holder salutt arrangement fire ganger i løpet av året.