Sørnett

Tyrkia: Fra ferieparadiset til krise?

www.nrk.no sitt bilde etter bombeangrepet utenfor hjemmebanen til den tyrkiske fotballklubben Besiktas lørdag 12 desember. Foto: MURAD SEZER / Reuters. bild

www.nrk.no sitt bilde etter bombeangrepet utenfor hjemmebanen til den tyrkiske fotballklubben Besiktas lørdag 12 desember. Foto: MURAD SEZER / Reuters. bild

Negativ dekning av Tyrkia preger norske medier.

Publisert:

 

 

LES OGSÅ: Tyrkia: Det muslimske demokratiet på vei mot diktatur

Populært tema for norsk presse.

Det er ikke uten grunn at Tyrkia er et av de landene som har blitt mye omtalt i de norske medier den siste tiden.  Landets omstridte president Erdogan, terror og landets involvering i Syria er hovedpunktene som har blitt satt på dagsorden av norsk presse. Tyrkia grenser mot Syria i sørøst og har vært et sted hvor blant annet norske fremmedkrigere har brukt som reisevei inn i til Syria. Den røde tråden trekker til en konklusjon av at Tyrkia holder aktualiteten oppe og er deltagende i en utenrikspolitkk som Norge kan identifisere seg til spesielt i flyktningkrisen vi har stått over de siste årene.

LES OGSÅ: Sparket fra jobben, beskutt, og dømt til fengsel for sin journalistikk – Can Dündar er mannen som ikke lot seg true til taushet.

 

Klassekampen har skrevet mest om Tyrkia i papiravisen

Denne måneden viser at Klassekampen har skrevet over 60 artikler som omhandler eller ha deler av Tyrkia i seg. Til sammen har riksavisene skrevet 239 saker, hvor Dagsavisen med 39 artikler som nummer to.

Regionsavisene er det Stavanger Aftenblad og Bergens tidene som omtaler landet mest med førsnevnte med 29 og 28 artikler på Bergens tidende. Sakene riksavisene og regionsavisene har mye av det samme nyhetspreget der mye av utenrikspolitikken  blir omtalt. Lokalavisene som har omtalt Tyrkia bærer et preg av mye lokalt og ikke utenriksstoff. Meningen med lokalt om Tyrkia vil si tyrkere som bor på de forskjellige stedene, eller lokale som frykter å reise til landet. (undersøkelsen er gjort ved hjelp av arkiv for norske papiraviser www.retriever.com)

[img153861_2RS]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LES OGSÅ:  Over 100 journalister i fengsel: Tyrkias pressefrihet sterkt svekket

Kan ha skapt en frykt hos reisende Nordmenn

Tyrkia har hatt et dramatisk fall i antall norske reisende fra 2015 til 2016. – Det er veldig vanskelig å nå frem med argumentasjonen om at de tyrkiske ferieparadisene på ingen måte er rammet av krig og flyktningkrise. Det er tydeligvis nok at landet assosieres med det, sier markeds- og administrasjonssjef Ellen Wolff Andresen i Ticket Feriereiser. Tyrkia har i følge Ticket sin reiseundersøkelse gått fra fjerde til niende plass når det kommer til feriedestinasjoner nordmenn reiser til.

LES OGSÅ: Tyrkia-korrespondent, Sidsel Wold, kan fortelle om anspent situasjon for journalister i Tyrkia