Sørnett

UiA-student med seier i Sørlandsmesterskapet i skyting

Sara Tveiten. Foto: privat

Sara Tveiten. Foto: privat

Søndag 31. januar vant Sara Tveiten (22) klasse tre i Sørlandsmesterskapet i skyting.

Publisert:

I helgen ble Sørlandsmesterskapet i skyting arrangert. Sara Tveiten (22) deltok i klasse tre, og gikk helt til topps.

- Ja, jeg vant klasse tre, så det var gøy, svarer Tveiten.

De ulike klassene står for vanskelighetsgrad. Først har man klasse en til to, som er de to letteste klassene for voksne. Deretter har man klasse tre, fire og fem, der klasse fem er den vanskeligste. Disse tre klassene skyter sammen, der alle skal

gjennom liggende, knestående og stående skyting.

Den beste poengsummen totalt mellom de tre klassene ble på 350, som er full pott. Tveiten fikk 340 poeng, og ble derfor best i klasse tre.

Du fikk kun ti poeng mindre enn den totale vinneren av alle klassene, er du fornøyd med det?

- Vel, jeg synes forskjellen på ti poeng er ganske mye, men jeg er jo fornøyd siden jeg vant jo klasse tre, svarer hun.

Deltok for første gang

Tveiten, som studerer ved Universitetet i Agder, er ikke fra Sørlandet. Dette var derfor første gangen hun var med i Sørlandsmesterskapet.

[img139031_2RS]

- Jeg har drevet med skyting i elleve til tolv år, så jeg har vært med på mange andre stevner før. Jeg ble studentmedlem i Kristiansand for ikke så lenge siden, og derfor har jeg ikke vært med på Sørlandsmesterskapet før nå, forklarer hun.

Fornøyd arrangør

Det var Greipstad skytterlag som arrangerte helgens Sørlandsmesterskap. Lederen for skytterlaget, Svein Jåtun, var veldig fornøyd med hvordan det hele ble gjennomført.

-  Arrangementet gikk veldig bra. Vi holdt tidsskjema tiden, og det er imponerende med tanke på at det nesten var 300 deltakere med i år. Det er en økning på ca. 60 personer, sier Jåtun.

Tveiten var også fornøyd med opplegget.- Jeg var der kun på søndagen fordi det var da jeg hadde skytetid. Jeg var fornøyd med opplegget, avslutter hun.