Sørnett

Ulvejakta er i gang

Det er nå åpnet for lisensjakt på ulv fra og med i dag til og med 31. mars neste år.

Publisert:

Ulv har voldt store skader på bufe i Vest-Agder denne beitesesongen, og siden 13. juli har fylkesmannen gitt skadefellingstillatelser. Rovviltnemnda har åpnet for lisensjakt på inntil to ulv i Vest-Agder - fra og med 1. oktober 2012 og til og med 31. mars 2013. Storviltjegere oppfordres til å registrere seg som lisensjegere i Jegerregisteret, meldes det på fylkesmannen sine hjemmesider.

- Hvor mange ulver regner dere med at befinner seg i Agder?

- Vi har grunn til å tro at det har vært to ulver i Vest-Agder i sommer, og for øyeblikket minimum en i hvert av Agder-fylkene. Det er derfor vi har satt en grense på felling av to ulver, sier viltforvalter Tor Punsvik hos fylkesmannen i Vest-Agder.

Men lokale jegere har et større fokus på elgjakta. For Oddleif Gunstveit er det kun en tilfeldighet om han skyter en ulv.

- Nå er det elgejakta som er i fokus. Jeg jakter ikke på ulv med mindre jeg plutselig kommer over en, sier han.

Dersom ulv felles på skadefellingstillatelsen, trekkes dette ifra på lisensjakten. Jegere som ønsker å delta må foreta særskilt registrering i Jegerregisteret og lisensfelling krever grunneiers tillatelse. Forsøk på felling kan bare skje i perioden en time før soloppgang til to timer før solnedgang.Nasjonale regelverk sier at man ikke kan åpne for lisensjakt før 1.oktober. Det ble søkt om å få tillatelsen fremskyndt, men søknaden ble ikke godkjent.

Nøkkelord

#ulvejaktVis flere