Sørnett

UNDERSØKENDE JOURNALISTIKK: Veileder barn og unge under barnevernets omsorg

Dinah barnevernsproff FOTO: Veronica Sivertsen

Dinah barnevernsproff FOTO: Veronica Sivertsen

Dinah har selv vært i barnevernsystemet, og nå er hun med på å hjelpe andre trengende.

Publisert:

Barnevernsproff Dinah pleier å holde foredrag blant annet på UIA. Hun har selv vært i barnevernsystemet og forteller sin historie til folk. Foredragene er med på å nå andre så de også kan oppsøke hjelp fra barnevernet.

-Vi holder også foredrag for de som jobber i barnevernet.

Foreldrene mine klarte å få saken henlagt

Dinahs historie er et av mange historier man får høre om i mediene. Hun forteller blant annet at oppvokst med en autoritær far som er vokst opp i en annen kultur enn hvordan hun selv har i Norge. Hun har blitt utsatt for ting som ikke barn bær bli utsatt for, både psykisk og fysisk.

– Jeg begynte å slite veldig Psykisk.

Les også!: Et innblikk i barnevernstjenesten

Dinah har vært i kontakt med barnevernet gjentatte ganger, men det kom ikke noe hjelp med det første. Etter en liten periode begynte Dinah å dra på støttegruppe, og snakke om sine opplevelser hjemme. Kort tid etter det ble hun innlagt på Psykiatri og da kom hjelpen.

– Jeg ville ha kontaktet barnevernet selv, men jeg visste ikke noe særlig om barnevernet. Jeg hadde hørt det alle andre hører «at de tar unger».

Les også!: Behøver flere med mastergrad i barnevernet

Dinah ble sendt til skien i 1 måned, hun var for ustabil for å være i fosterhjem og derfor ble hun flyttet til en intuisjon og bodde der i 3 år. Flyttingen har påvirket henne, og gikk henne til å bli den hun ble. Det å bo i en institusjon påvirker deg psykisk forteller Dinah, men at det også har vært positivt.

Les også!: -Det er ikke mulig å avslutte etter tre år og få en bachelorgrad

Hun sier også at barnevernet har løst saken hennes godt, men at det tok litt tid før hun fikk hjelpen hun trengte. Hun mener at det spørs hvor på landet barnevernet hjelper best, fordi hun har hørt forskjellige historier der andre parter har hatt dårlig erfaring med barnevernet, men at hun var veldig heldig med barnevernet i Kristiansand.

Les også!: Forstår kritikken mot barnevernet