Sørnett

Undervarme kan utsette kunstgressprosjekt på Kristiansand stadion

Kunstgressbanen på Kristiansand stadion skriker etter oppgradering. Nå kan den også få varmekabler. Foto: Joakim Dannstrøm

Kunstgressbanen på Kristiansand stadion skriker etter oppgradering. Nå kan den også få varmekabler. Foto: Joakim Dannstrøm

Kommunen planlegger nytt kunstgress på Kristiansand stadion innen 1. mai, men kan nå risikere lenger ventetid på grunn av varmekabler.

Publisert:

Det har i flere år vært behov for oppgradering av kunstgressbanen på Kristiansand stadion. Daglig leder i FK Donn Per Christian Osmundsen syntes det er fantastisk bra av idrettsetaten dersom de i tillegg til nytt kunstgress, får varmekabler på det nedslitte anlegget. - Vi har venta mange år nå, men nå er det nok, og ikke forsvarlig.

 

[img227927_2LM]

Planlagt oppgradering
1. mai var det planlagt at det skulle være bygget ferdig nytt kunstgress, men nye energibrønner på nabotomta gir en unik mulighet som gjør at de også kan få varmekabler på anlegget på Lund. - Målet er fremdeles å være ferdig innen 1. mai, men det henger i en litt tynn tråd. Hvis det blir undervarme, må vi akseptere at det tar lenger tid. sier Øystein Glad, idrettssjef for Kristiansand kommune.

- Folkehelse må aldri stå på vent
Osmundsen forteller at han alltid er optimistisk, men at han vil bli veldig overrasket dersom prosjektet er ferdig innen 1.mai, men han håper.  - Dersom det er behov for et nytt idrettsanlegg, må det ikke være snakk om midler, det må bare skje. Folkehelse må aldri stå på vent, enkelt å greit, sier Osmundsen. Han påpeker også at Donn skal arrangere en fotballcup i slutten av Juni, og da må prosjektet være ferdig.

[img227927_3RM]

Flere faktorer
Idrettssjef Glad forteller at det også er andre utfordringer ved å få prosjektet ferdig i tide. Han sier at eiendomsseksjonen i kommunen skal bygge en midlertidig skole til Wilds Minne skole, som ligger rett ved siden av fotballbanen. Noe av arbeidet til kunstgressprosjektet vil derfor ikke bli utført før prosessen med skolen er i gang. Også budsjettet kan by på utfordringer dersom det blir varmekabler på kunstgressbanen. - Dersom det blir for dyrt må vi takke nei til det, og klare oss uten, sier Glad.