Sørnett

Ungdom verdsetter nye busspriser

Kristiansand katedralskole Gimle. Foto: Anine Beck

Kristiansand katedralskole Gimle. Foto: Anine Beck

Fra 1. februar 2019 innfører Agder kollektivtrafikk endringer i bussprisene. Dette er til stor fordel for ungdommene.

Publisert:

Flere elever ved Kristiansand Katedralskole Gimle (KKG) benytter seg av buss til og fra skolen hver dag. Agder kollektivtransport endrer nå bussprisene, slik at ungdom ikke trenger å kjøpe voksenbillett før de er 18 år. Tidligere har man måttet kjøpe voksenbillett fra man er 16 år.

Økonomisk fordel for flere

Nora (16), Tuva (16), og Guri (16) er elever på KKG. De tror prisendringene på buss vil ha en positiv innvirkning for all ungdom som benytter seg av tilbudet. Selv tar de buss til og fra skolen hver dag.

-  Ingen av oss tre hadde fått med oss at disse endringene skal skje før nå. Personlig betaler foreldrene våre for bussbilletter, men endringene vil jo da være til økonomisk fordel for de, og det vil ha stor betydning på de unge som betaler selv, forteller jentene.

Jo billigere, jo bedre!

[img187591_2RM]

Generelt sett økes prisene på enkeltbilletter med 2,8 prosent og periodebilletter øker prisen med mellom 2- 2,7 prosent. Andre endringer vil være den nedre aldersgrensen for barn som vil øke fra 4 til 6 år, dette betyr at barn opp til 6 år vil kunne få sitte på buss gratis. Øvre aldersgrense for barn økes fra 16 til 18 år, dette vil ungdom kunne spare 135 kr på når de kjøper månedskort, og prisen for enkeltbillett halveres.

- Prisene for enkeltbilletter nå er litt dyre, prisen for månedskort er litt greiere. Vi betaler jo månedskort for voksene nå, så det er fint at vi kan gå ned til barnepris igjen. Det er fint med slike endringer, og så syns vi jo at når det kommer til kollektivtransport så er det best å holde prisen nede, sier jentene.

For mer informasjon om Agder kollektivtransport og prisendringene: Klikk her