Sørnett

Unge skatere kjemper om sponsorer

UNGE SKATERE: Klare til å droppe ned i "bowlen". Simen Andre Johnsen (f.v), Martin Husdahl Fosslie (11) og Jørgen Jacobsen (12). Foto: Børje Fonn Skaar

UNGE SKATERE: Klare til å droppe ned i "bowlen". Simen Andre Johnsen (f.v), Martin Husdahl Fosslie (11) og Jørgen Jacobsen (12). Foto: Børje Fonn Skaar

For gutta i Vision-hallen er det skating som gjelder. Neste helg får de unge talentene sjansen til å imponere sponsorene.

Publisert:

KRISTIANSAND: Det er i disse dager stor aktivitet i Sørlandets største skatepark Vision. Neste helg arrangerer parken K-town Winter Jam med 20 000 kroner i pengepremier og mulighet til å bli sponset. Under Winter Jam blir deltakerne delt inn i tre aldersgrupper barn, junior og senior.

Unge talenter
Når Sørnett kommer innom er det den minste aldersgruppen som dominerer skateparken på Lund, og gutter spesielt. Blant skaterne finner man ikke en eneste jente. Etter fire timer med intens trening får vi endelig noen ord med det unge talentet Charlie Troxel.

[img32240_2LS]

- Jeg gleder meg veldig til å delta på Winter Jam og spesielt til street-konkurransen, selv om jeg trener til Bowl og mini-ramp også, sier Troxel. Bowl er et tomt svømmebasseng som skatere bruker til forskjellig triksing.

- Jeg skater hver dag og det beste trikset jeg har landet er “Smith longrail”. Premien for barneklassen er utstyr og mulighet til sponsing av noen av de store merkene innen skating. Det å bli sponset av et stort skatemerke hadde vært stort, sier han før det bærer ut i skatehallen for en ny session.

Charlie “Blue” Troxel er 11 år og har bare skatet i to år, men etter denne guttens oppvisning på brettet skulle man tro han ikke har gjort annet.

En annen representant for de unge lovende som skal delta på Winter Jam, er Simen Andre Johnsen, som sier han har skatet siden han var to år. Johnsen har en liten snekker boende i seg også.

[img32240_3RS]

- Jeg skulle bygge en liten hytte, men så ble det til slutt en liten rampe som jeg kan øve meg på hjemme, sier han.

Det spørs om ikke dette kan være en god egenskap, siden det ifølge Simen kan være frustrerende når man ikke lander triksene sine.

- Får jeg ikke til trikset jeg prøver på, hender det at jeg blir sinna og slår brettet i bakken, smiler Johnsen.

Sørlandets største hall
Vision skatepark er nå to år gammel og byr på 1600 kvadratmeter  boltreplass for aktive skatere. Det er også den eneste hallen som kan tilby alt av miniramper, “street course”, vertramp og en gigantisk bowl. Daglig leder for Vision Skatepark, Mike Troxel arrangerer K-town Winter Jam kan melde at utsendelser fra skatemerkene Alien Workshop, Spitfire, VOX, Thunder Trucks og Robins Hood er til stede for å finne nye talenter å sponse.

- Det betyr ikke nødvendigvis at det er vinneren av konkurransene som blir sponset, personene vil bli valgt ut basert på andre egenskaper som sjarm og engasjement også. Dett er en stor sjanse for skaterne til å skape en relasjon med merkene og da kunne skape et godt grunnlag for videre oppfølging og sponsing. Sponsing er nok mer ettertraktet enn selve pengepremien blant gutta, sier Troxel.

[img32240_4RS]

Årlig arrangement
På spørsmål om hvorfor de velger å holde konkurransen midt i vintersesongen når kanskje snowboard er det som teller mest svarer han.

- Det er nettopp fordi det ikke skjer så mye innen skate-miljøet akkurat nå at vi velger å avholde Winter Jam, som jeg håper skal bli et årlig arrangement fremover. Det er et perfekt tidspunkt til å kunne profilere hallen vi har her i Kristiansand, og et godt tilbud til miljøet, avslutter Mike Troxel.

[img32240_5LM]