Sørnett

Utøya-tagging på Gartnerløkka

Jannicke Arnesen (19) reagerer på det som er tagget i undergangen. Foto: Siw Larsen

Jannicke Arnesen (19) reagerer på det som er tagget i undergangen. Foto: Siw Larsen

Vegvesenets oppsynsmenn kontrollerer stadig undergangen på Gartnerløkka, men i flere uker har det stått skrevet "Hipp hurra for Utøya" i store bokstaver.

Publisert:

Jannicke Arnesen (19) befant seg på Utøya under terrorangrepet og reagerer sterkt på det som står skrevet.

- Det høres nesten ut som en grotesk form for humor. Det er klart at utsagnet kan ha to vidt forskjellige betydninger, men siden det er tagget har jeg lettere for å tolke det negativt. I tillegg ser det ut som en anarkistisk logo, og det symboliserer ikke nødvendigvis noe bra, forteller Arnesen.

Arnesen sier at slike handlinger er litt som nettdebatt, der man ikke identifiserer seg selv. Hun mener ikke de bør sette i gang noe ekstraordinært tiltak, men ser helst at de får dette fjernet. Da det kan skape reaksjoner.

- Dersom dette er negativt ladd, er vi da kommet dit hvor vi bør akseptere galgenhumor rundt Utøyatragedien?

- Både ja, og nei. Vi som var på Utøya fleiper med det i blant. Vitser som "aldri før har så mage AUF-ere tatt svømmeknappen på likt" går igjen. Men dette er mer en forsvarsmekanisme for å klare å distansere seg fra det hele. Slike utsagn som på veggen derimot, vet man ikke hva man skal tro om.

Kjetil Dybvik i statens vegvesen kjenner ikke til taggingen.

- Nei, dette er fremmed. Vi har ikke hørt noe, men dette må vi selvfølgelig ta tak i med en gang. Vi vil ta kontakt med entreprenøren umiddelbart. Det skal være kontroller, hvor oppsynsmenn tar en runde for å se at alt er som det skal, men jeg tør ikke si hvor ofte.