Sørnett

Utsetter omleggingen igjen

Kristiansand Stadion. Foto: Johan Patrick Bredesen

Kristiansand Stadion. Foto: Johan Patrick Bredesen

Kunstgresset på Kristiansand stadion synger så absolutt på sitt siste vers for tiden. Likevel har Kristiansand Kommune gang på gang utsatt omleggingen av underlaget på banen.

Publisert:

-Det er bare trist at det ikke er godt nok underlag på en arena som er så ekstremt viktig med tanke på aktiviteten for barn, ungdom og voksne. Det sier Daglig leder i NFF Agder, Yngvar Håkonsen.

Arenaen Håkonsen sikter til, er Kristiansand Stadion. Kunstgresset der er tilnærmet ubrukelig. Likevel har kommunen utsatt omlegging av kunstgresset flere ganger. Opprinnelig skulle det være klart til sesongstarten for breddefotballen i april, men så utsatte de det til sensommeren.

Nylig kom det en ny melding fra Kristiansand kommune hvor de nå utsetter saken til september. Idrettssjefen i Kristiansand Kommune, Øystein Glad var ikke tilgjengelig for et intervju, men sendte følgende i en mail.

-Kommunen jobber for å få opp ny bane som forhåpentligvis skal være klar i begynnelsen eller midten av september. Det har vært veldig mange hindringer i veien som gjør at vi ligger noe bak skjema.

Fryktelig kjedelig
En av klubbene som har blitt berørt av situasjonen er KristiansandKameratene FK. Daglig leder i klubben, Stig Marius Haugland, synes det er kjedelig at det har tatt så lang tid.

[img231116_2RS]

-Det er vanskelig å ikke bli skuffet når ombyggingen blir utsatt nok en gang. Likevel så ønsker vi å presisere at vi synes kommunen gjør en god jobb i å prøve å løse kabalen best mulig.

Haugland legger også til at det for KKFK har vært vanskelig for dem å måtte bytte bane, da det fører til lang reisevei for et lag som hovedsakelig består av studenter bosatt i sentrum av Kristiansand.

Håkonsen i NFF Agder presiserer at det er vanskelig å få kabalen til å gå opp med banefordeling, og at omfordelingen ikke løser noe problem, men kun forflytter det.

Liten nedgang
Til tross for dårlige baneforhold har ikke Håkonsen merket noe frafall i lokalfotballen, men sier at han ikke vet hva konsekvensene av situasjonen kan bli på sikt.

-Det er ikke så mange som har forsvunnet fra vår klubb, men vi merker en nedgang i antall spillere på trening, meddeler Haugland. Han håper derimot at den trenden snur så fort det nye underlaget på Kristiansand Stadion er klart.