Sørnett

Uværet gjør søk etter savnet dykker vanskelig

Vindstyrken øker, og dykkeren som ble savnet mandag kveld er fortsatt ikke funnet.

Publisert:

Letemannskapet som søker etter den savnede dykkeren fra Risør, møter hardt vær ute i områdene. Vinden øker og yr.no melder om fare for kuling utover ettermiddagen. Sørnett var ute i området og fikk merke at vinden er sterk nok til å rive deg på havet. De stupbratte svabergene blir dynket i sjøsprøyt og er glatte. Områdene er svært uoversiktlige, og derfor blir grundige søk både tidkrevende og vanskelige. Det glatte underlaget, den sterke vinden og dårlig sikt gjør dessuten at letemannskapene må fokusere enda mer på egen sikkerhet.

Tom Erik Dønnestad, aksjonsleder for Røde Kors, forteller tirsdag ettermiddag at de har tretti personer ute i søkeområdene. Tjuefem av de som søker er fra Røde Kors og Rovernes Beredskapsgruppe. I tillegg har det meldt seg fem frivillige. De har fortsatt et håp om å finne den savnede i live.

- Det avhenger av om utstyret han hadde på seg da han forsvant fortsatt er intakt, eller om han har klart å komme seg på land, sier Dønnestad.

- Det har vært en tøff natt. Bølgehøyden har vært mellom en halv og tre meter. Det er spesielt tøft ute ved Tånes. Sjøen står til tider over båten, og sikten er dårlig. Vi har hovedsakelig lett på holmer, skjær og inni bukter. Nå er KV Nornen på plass, og fungerer som kommandosentral for båtene som deltar i søket, forteller kaptein Øystein Torp i redningsskøyta Bendt R. Rasmussen til Fædrelandsvennen.

Den unge dykkeren ble meldt savnet mandag kveld, da han var ute og dykket med to kamerater.

 

[nggallery id=556]