Sørnett

Våget å skille seg ut

Her brygges smaken av Christianssand Brygghus. Foto: Kristina Olafsen

Her brygges smaken av Christianssand Brygghus. Foto: Kristina Olafsen

Christianssand Brygghus åpnet for cirka en måned siden. Den første tiden har vært over all forventning.

Publisert:

- Det er ganske rått. Det er tydelig at hvis du gjør noe annet så blir det lagt merke til, sier daglig leder Lars Kristian Amundsen fornøyd.

Christianssand Brygghus skiller seg ut ved å ha et konsept hvor de lager sin egen øl i brygghuset, og griller maten på trekull.

- Det jeg tror er at man må våge å skille seg ut. Man må følge sin egen nisje, og gjøre det ekstremt bra innenfor den, mener Amundsen.

Stor pågang
For ikke lenge siden åpnet Christianssand Brygghus dørene, og startskuddet har vært mye bedre enn de hadde håpet på.

- Det har vært kjempebra, folk liker det og det er fullt hver kveld. Jeg trodde ikke det skulle komme så mange, vi har jo ikke markedsført noen ting annet enn Facebook, sier Amundsen.

Pågangen har vært enorm, og flertallet av de som besøker stedet kommer for å prøvesmake de ulike ølene.

- Når det gjelder ølen, så vil CB alltid være folkets øl, men folket er klare for noe nytt nå tror jeg, ikke bare mat men også det å prøve nye ting, sier Amundsen.

Eget øl
Når det gjelder hvorfor Christianssand Brygghus har gjort det så bra, har Amundsen svaret på hvorfor.

- Mye har nok å gjøre med det at folk som ikke har blitt gamle enda, men heller ikke er veldig unge har savnet et sted som dette. Vi lager vårt eget øl, og øl er jo litt i vinden for tiden. Nyhetsinteressen er også selvfølgelig en faktor som spiller inn.

Konkurransen i byen er hard og det er ikke like lett for alle nyoppstartede å klare seg, men daglig leder har troen og er optimistisk.

- Når det har vært så bra som det har vært og tilbakemeldingene har vært så gode, tror jeg ikke det vil være noe problem å holde driften oppe. Det vil bare fortsette å komme folk, tror jeg.