Sørnett

Valentinsdagen - Studentene i Agder drar på Blind Date

Foto: Celina S. Pedersen

Foto: Celina S. Pedersen

Single studenter ble matchet med hverandre på Valentinsdagen - Pågangen ble for stor

Publisert:

14. Februar er en dag som er blitt kjent som kjærlighetens dag, selveste Valentines day. Men ikke alle har funnet kjærligheten. I år fikk single studenter i Agder tilbud om å dra på Blind date, i stedet for å tilbringe dagen alene.

Det var organisasjonen LO som sto for kostnaden av måltidene og matching av studenter.

[faktaboks]

 

Endelig kan man møte mennesker igjen

Sørnett fikk snakke med studenten Sabine Kristoffersen, som var på blind date. Hun forteller at hun meldte seg på blind date for å møte litt mer mennesker, etter som at pandemien har satt det sosiale på pause i en god stund.

- Det (Blind date) er jo en fin måte å møte noen når man er edru. Nå er byen åpen og det er ikke noen restriksjoner, men man vil jo også gjerne treffe folk når man er edru. Jeg har ikke sett så mange andre aktiviteter som ikke involverer sport, der man kan møte andre med samme interesser. Jeg skjønner veldig godt at folk vil melde seg på, sier Kristoffersen.

Hun forklarer at hun forventet en date på samme alder som seg selv eller litt eldre, men det endte opp med at hun var 3år eldre enn daten hennes. De hadde heller ikke så mange felles interesser, men dette stoppet ikke daten fra å være hyggelig.

[img229920_2LM]

- Du kan se litt på det som en øvelse for å bli litt tryggere på dating. Det er ikke veldig kultur å dra på date her i Norge, og det burdet det jo være. Man bør komme seg ut litt oftere å møte nye mennesker. Jeg angrer virkelig ikke på at jeg dro, sier Kristoffersen

Selv om daten ikke endte med kjærlighet for Kristoffersen, forteller hun at hun koste seg med et gratis måltid og godt selskap.

 

Enorm pågang

Studentene meldte seg på gjennom en facebook gruppe, men påmeldingen måtte fort stenges ned, forteller LO medlem og arrangement ansvarlige Susanna Cassandra Wolfgramm.

[img229920_3RM]

- I forhold til de andre arrangementene vi har hatt syntes jeg det var veldig mange påmeldte på kort tid. Vi skal jo spandere middag på alle disse her, så vi måtte nesten sette en grense. Vi fikk over 20 påmeldte, så vi måtte sette streken der, sier Wolfgramm.

Mange påmeldte var ikke det eneste problemet som dukket opp. Det var nemlig flere påmeldte gutter enn jenter. Wolfgramm forklarte at det ikke var så veldig mange flere, og at det mest sannsynlig ville ordne seg. Dette ble ikke saken, da det også var flere som avlyste på dagen.

 

Ikke alle fikk date

På restauranten Egon, i den vestre delen av kvadraturen, sitter Daniel Oksnes omringet av levende lys og studenter som er på date.

[img229920_4LM]

Han har tidligere på dagen fått beskjed om at daten hans ikke kan møte, men han velger å møte opp uansett.

- Jeg får jo et gratis måltid, sier Oksnes.

Oksnes bestilte seg et måltid og fikk besøk av to venninner som holdt han med selskap under resten av måltidet.

Senere på kvelden dro han hjem med et smil på munnen, selv om han ikke fikk en date.