Sørnett

Vanskelige baneforhold

Arild Throne på plass på Toyotabanen for å gjennomføre en trening. Foto: Emil Madsen Gjørtz.

Arild Throne på plass på Toyotabanen for å gjennomføre en trening. Foto: Emil Madsen Gjørtz.

Kaldt vær gjør det vanskelig å trene. Kommunen gjør det de kan.

Publisert:

Sørnett har vært på ulike baner i Kristiansand kommune. I Søgne trener Arild Throne Gutter 13.

- Hva synes du om forholdene på banene?

[img216985_2RM]

- Toyota-banen er en bra fotballbane, savner litt flere mål, da mange puljer spiller på samme tid. På Murisør-banen står det heller dårlig til. Veldig dårlig drenering, men dette har alltid vært et problem på denne banen. Nå skal jo denne banen snart erstattes med ny. Vi gleder oss.

- Hvordan opplevde du treningen forrige onsdag, når det var masse is på Murisør-banen?

[img216985_3LM]

- Det er jo ikke ideelt med mange speilblanke områder med is på banen. Men guttene kommer på trening, så da må vi gjøre det beste ut av situasjonen. Være forsiktige.

- Gleder du deg til det blir varmere og banene blir tørrere?

- Ja, nå ser vi fram til våren. Har vært ett spesielt fotball år det siste året. Så nå håper vi at vi kanskje kan spille seriekamper denne sesongen. Det har guttene sett fram til lenge nå.

Det er kommunen sitt ansvar å måke fotballbaner.

- Vi har to ulike former for fotballbaner, det er fotballbaner hvor det drives organisert idrett, som kommunen og idrettsenheten er ansvarlig for. Så har vi det som kalles for nærmiljøanlegg, som er ballbinger, små fotballøkker, grusflatter, og dette er jo da gjerne en velforening som har bygd, eller det er en del av skolegården, noe som parkvesenet har ansvar for, sier Odd-Arne Rasmussen, som er idrettskonsulent i idrettsenheten.

- Vi brøyter først og fremst de banene som det er aktivitet på. De som trener på fotballbanene på vintertid, de søker om å få vintertrening. Vi kan ikke gjøre om på vær og vind, så det er ikke alltid vi kan måke. Vi legger trening på vintertid på de banene hvor det er mest hensiktsmessig, og hvor vi har anledning til å kunne drive med måking.

- På gamle Kristiansand stadion er det mye is og snø på den ene halvdelen av banen, hvorfor har ikke komunnen måket dette?

[img216985_4RM]

- På gamle Kristiansand stadion har vi problemer med overvannsproblematikk. Det betyr at når vi får nedbør så legger det seg vann og is som vi ikke klarer å få vekk, spesielt på den ene delen av banen. Vi har ikke undervarme eller noen sånne ting. Det er en gammel bane. Det har vært masse skriverier i avisene om dette. Vi er kjent med det og det jobbes med.

[img216985_5RM]

- Er det vanskelig å måke is?

- Det er vanskelig for oss å gjøre noe med is. Utfordringen er når det kommer snø under null grader så legger det seg ned og så fryser det hardt. Vi kan ikke skrape isen på banen fordi da ødelegger vi kunstgresset.

[faktaboks]