Sørnett

Vår nye barne- og familieminister: vil ikke gå i pride!

Foto: Amnesty. Bilde med tillatelse.

Foto: Amnesty. Bilde med tillatelse.

Publisert:

Se videoreportasje nederst i saken!

Denne uken ble det klart hvem som blir vår nye barne- og familieminister. Kjell Ingolf Ropstad fra KrF skal lede denne ministerposten fremover, og oppfordringene har ikke latt vente på seg. Mange har store forventninger til Ropstad og hans nyeste stilling i regjeringen.

Tirsdag la Amnesty ut en oppfordring på Facebook om hvilke forventninger de har til den nye barne- og familieministeren: "Gratulerer med ny jobb, Kjell Ingolf Ropstad!???? Nå er du minister for alle familier, inkludert de med skeive foreldre, enslige foreldre og storfamilier. Vi håper å se deg i Pride-paraden til sommeren????????️‍????" - skrev Amnesty og la ved et bilde av Ropstad, med regnbueflagget i bakgrunnen. 

 

 

Vil ikke stille i prideparaden
Det tok ikke lang tid før Ropstad svarte på oppfordringen han mottok.

Prideparaden blir arrangert hvert år over hele landet. Her kan alle delta for å vise at de er for mangfold og støtter alle slags mennesker uansett legning eller kjønnsidentitet. Politikere, prester og politi deltar hvert år på den fargerike festen, for å vise sin solidaritet til LHBT-samfunnet.

- Vær modig, Kjell Ingolf Robstad, på vegne av regjeringen! Vi trenger mer enn noen gang å synliggjøre hva vi som samfunn mener med et åpent, raust og inkluderende samfunn! Det ville bety veldig mye om du som familieminister deltok i den fantastisk fine feiringen av skeiv kjærlighet og mangfold, sier Dagfinn Ullestad som er gruppeleder, Amnesty Kristiansand.

[img186797_2LM]

Amnesty ønsker Ropstad til lykke med ny jobb som familieminister. Amnesty er tydelige på våre forventninger til statsråden om å være inkluderende og anerkjenne mangfoldet av familieformene som finnes i vårt samfunn. Amnesty oppfordrer den nye statsråden til å være tydelig på at han er opptatt av å sikre også skeive familiers rettigheter og interesser ved å delta i Pride. Så er det er selvfølgelig opp til Ropstad selv å avgjøre om han følger vår oppfordring om å delta i Pride, forteller June Haugane, Regionleder sør, Amnesty International Norge.

Sørnett har vært i Markensgate, Kristiansand og spurt 5 på gaten om hva de tenker om Ropstads uttalelser.

https://youtu.be/3erdzw_bVqw