Sørnett

Velkommen til AKKS

Henriette Falkum og Anette Bylund forteller om 30-års jubileet på Radio Sør. Foto: Christine Wergeland

Henriette Falkum og Anette Bylund forteller om 30-års jubileet på Radio Sør. Foto: Christine Wergeland

AKKS jobber for å rekruttere, motivere og synliggjøre kvinner i musikkbransjen. Sørnett tok kontakt med avdelingen i Kristiansand for å finne ut mer om hva de driver med.

Publisert:

AKKS startet i 1982 på Blitzhuset i Oslo av blant annet Anne Grete Preus og Rita Westvik. I begynnelsen var det kultur generelt og mangelen på kvinnelige forbilder som stod i sentrum sammen med musikken.  AKKS har i årenes løp utviklet seg og blitt større og større, og har nå avdelinger i Kristiansand, Stavanger, Bergen, Trondheim og Kristiansand i tillegg til den første avdelingen – den som faktisk fyller 30 år – Oslo.

Det er den dag i dag fremdeles jenter i musikkbransjen som er visjonen deres, men det er ikke utelukkende kvinner som er velkomne.

-          Vi er veldig åpne for menn også, det er vi. Vi vil ikke ha overvekt av kvinner, men likevekt, forteller Anette Bylund, styreleder og økonomisk ansvarlig  for AKKS Kristiansand.

-          Menn er mer enn velkomne, men dersom det blir veldig stor pågang vil kvinner og jenter prioriteres, fortsetter Henriette Falkum, nestleder, kurs- og øvingsromansvarlig for AKKS Kristiansand.

Fremtid

Vi møter de to damene i AKKS Kristiansand i Radio Sørs studio, og får ta del i et live radiointervju. Begge er en smule nervøse, men etter endt intervju

er Falkum, Bylund og programleder enig om at det gikk bedre enn den første gangen.

-          Nettverk er alfa omega i denne bransjen, så vi må jo stille opp i media og sånne ting, forteller Bylund.

AKKS har et nært samarbeid med flere aktører i Kristiansand, og deriblant fylkeskommunen.

-          Vi føler vi har stor støtte her i Kristiansand, samtidig er vi en viktig aktør når det kommer til kvinner i musikkbransjen, forteller Falkum.

Selv om AKKS ikke kan love noen karriere etter endt kursing, forteller de to at de gjør det de kan for å skaffe deltagerne et nettverk.

-          Det vi kan tilby er god kompetanse innenfor det de interesserer seg for i tillegg til et godt nettverk, forteller Bylund som selv har fått erfare følelsen av å måtte bevise mye mer som kvinne i bransjen.

De to kvinnene ser positivt på fremtiden, og har store forhåpninger til AKKS som organisasjon.

-          Vi trenger flere medlemmer under 26 år. Det er jo 30 år siden det først startet opp, og vi ønsker å treffe flere medlemmer mellom 14 til 26 år, forteller Bylund.

Allerede denne uken starter det opp flere kurs, og da blant annet i fjorårets suksess med DJ-kurs og et helt nytt kurs i lysteknikk.

- Det er fortsatt ledige plasser på DJ-kurset, skyter Falkum inn.