Sørnett

Vet ikke at de kanskje må flytte

Beboerne på sykehjemmet vet ikke at de kanskje må flytte i løpet av neste år. ARKIVFOTO.

Beboerne på sykehjemmet vet ikke at de kanskje må flytte i løpet av neste år. ARKIVFOTO.

Dersom forslaget om salg av St. Josephs sykehjem får gjennomslag, må 13 beboere plasseres i andre sykehjem i løpet av 2012. Det vet de ingenting om enda.

Publisert:

- Vi skal ha et informasjonsmøte for pårørende og beboere i morgen, og da skal de få vite alt jeg vet, forteller enhetsleder på St Josephs sykehjem, Dagfinn Nesja. [sniplet faktaboks]

Samarbeider med pårørende

Informasjonen til beboerne skal gis i samarbeid med pårørende, og Nesja er opptatt av alt hver enkelt bruker får vite om den eventuelle nedleggingen på en god måte.

- Alle beboerne er forskjellige og reagerer ulikt på situasjoner, så det er viktig at de får vite om dette på en best mulig måte, sier han.

De pårørende ble innkalt til informasjonsmøtet for en stund tilbake, og Nesja har store forventninger til møtet.

- Vi har en veldig god dialog med de pårørende. De er samarbeidsvillige og opptatt av gode løsninger, forteller han.

Kompleks sak

Nesja har ikke fått ny informasjon fra kommunen angående sykehjemmet, og det er ikke klart når i 2012 det eventuelt vil legges ned.

- For meg er det viktig å avvikle sykehjemmet på en god måte, så det kommer vi til å ta oss tid til. Dette er en såpass komplisert sak som ikke bare handler om det formelle, men også om følelser, både blant beboere, pårørende og ansatte, avslutter han.

Tordis Aasbø har jobbet på sykehjemmet i 16 år, og synes at det er feil å flytte på de eldre.

- De eldre trenger stabilitet. Vi flyttet fra tredje til andre etasje for en stund tilbake og da var det flere av beboerne som forvirret lette etter rommet sitt i gangen, forteller hun.