Sørnett

Vet ikke om den nye ordningen

Serbãnoiu Dan Robert visste ikke at han måtte ha tiggerlisens. Foto: Linn Johansen

Serbãnoiu Dan Robert visste ikke at han måtte ha tiggerlisens. Foto: Linn Johansen

Fra og med 1. april skulle alle tiggere i Kristiansand hatt lisens fra politiet. Politistasjonsmester Ole Hortemo har likevel ikke hørt om at noen har søkt om lisens ennå.

Publisert:

- Lisens? Serbãnoiu Dan Robert ser spørrende på meg.

Han kommer opprinnelig fra Moldova, men har vært i Kristiansand over en måned. Her sitter han i Markens gate og tigger hver dag.

- Jeg har ikke hørt om noen lisens, fortsetter han på gebrokkent engelsk.

Jeg prøver å fortelle Robert om den nye bestemmelsen: At alle man nå må ha en lisens for å kunne tigge i Kristiansand. Fra 15. mai har vil politiet begynne med kontroller.

- Må vi til politistasjonen? Får vi lisens da? Det er ingen som har sagt noe til meg.  Jeg tror ikke vennene mine vet om det heller.

[img41107_2LM]

Han er nok ikke den eneste som ikke hadde hørt om den nye ordningen. På politistasjonen i Kristiansand møter vi stasjonssjef Ole Hortemo, som ikke er kjent med at noen har vært innom for å få lisens ennå.

- Vi har begynt å fortelle noen tiggere at de må komme hit for å få lisens. Likevel tror jeg det vil ta lang tid å informere alle, mener han.

Derfor vil de i starten gi tiggerne advarsler, og fortelle de som ikke har lisens at de må skaffe seg det.

- Hvis de da ikke får seg en lisens, kan de risikere bøteleggelse for ikke å etterkomme politiets bestemmelser.

Fra og med 15. mai skal politiet begynne å sjekke tiggernes lisenser. Da er “innkjøringsperioden” over. Det betyr at tiggerne i Kristiansand bare har fire dager på seg til å dra på politistasjonen for å søke om lisens.

- Det er ikke ulovlig å tigge - de må bare komme hit slik at vi vet hvem de er. Vi vil ha kontroll over hvem som tigger her i byen. Derfor vil vi snart begynne med kontroller, avslutter Hortemo.