Sørnett

- Vi drømmer stort

Line Marie Brudevoll i studio. Foto: Trine Robstad

Line Marie Brudevoll i studio. Foto: Trine Robstad

Bak en port i Kristiansand sentrum holder lydstudioet til Elisabeth Marion Cederberg og Line Marie Brudevoll til. Muligens det eneste studioet drevet av jenter i Norge.

Publisert:

Elisabeth Marion Cederberg og Line Marie Brudevoll er begge artister og låtskrivere. Cederberg er ferdig med et album, men har ikke gitt det ut og Brudevoll har planene klare for å gi ut sitt debutalbum i år.

Line Marie Brudevoll forteller at Elisabeth Cederberg har jobben som produsent og lydteknikker i studioet. Cederberg har gått på lydskole og jobbet med lyd i 10 år. Hun har blant annet jobbet i LA for produsenten Joe Barresi.

Musikk med morsmelken
Line Marie Brudevoll forteller smilende at Cederberg fikk musikken inn nærmest med morsmelken.
- Da hun skulle legge seg sang hennes far Rolling Stones sanger i stedet for vanlige vuggesanger, sier Brudevoll.  Selv gikk Brudevoll i musikkbarnehage og her fikk hun sitt første instrument, klokkespill.

- Det var sangen La det swinge som fikk det til å svinge hos meg, ler Brudevoll. Etter å ha hørt sangen for første gang løp hun inn på rommet sitt og lagde låten som hun fikk vise på barne-tv som 12-åring.

Selv om Brudevoll alltid har vært interessert i musikk endte hun likevel opp med en utdannelse som sivilingeniør, men nå er hun altså daglig leder og låtskriver ved Home Studio i Kristiansand. I tillegg har Brudevoll jobbet som sangpedagog i to år.

Gode tilbakemeldinger
Home Studio er blitt godt tatt i mot av andre studioer eid av menn i Kristiansand.
- Vi har bare fått hyggelige tilbakemeldinger fra andre kollegaer i Kristiansand. De inviterer seg stadig på kaffe hos oss, smiler Brudevoll.
Brudevoll synes det er ekstra gøy å være de eneste damene i Norge som driver studio.
- Jeg håper jo at vi har et fortrinn. Jeg tror at folk har lettere for å åpne seg og å føle seg trygge med damer, sier Brudevoll.

Home Studio samarbeider med AKKS Kristiansand, en organisasjon som vil fremme kvinner i musikkbransjen.
- Vi får flere jenter herfra som ønsker å spille inn coverlåter. Det er mange unge, flinke jenter, sier Brudevoll.  Ellers har Home Studio ganske jevnt fordelt med gutter og jenter som kommer i studio for å spille inn låter. De har blant annet gruppen K.I.N.G, et band som består av fire gutter.
- Vi håper jo på å kunne skape morgendagens artister, ikke bare i Norge, men i utlandet også. K.I.N.G drømmer om å bli store i Tyskland, det håper vi skjer, sier Brudevoll.
Home Studio er ikke bare åpent for de med masse musikkerfaring.
- Her er det god atmosfære og åpent for selvutvikling, til og med for de som bare har sunget i dusjen. Vi kan godt installere en dusj her også, hvis det hjelper, ler Brudevoll.

[img66978_2RM]

Flere musikalske aktiviteter
I tillegg til innspilling av band og artister driver også Home Studio med andre ting.  Teambuilding er en av aktivitetene.

- Bedriftene som kommer her får i oppgave å lage en låt sammen, for eksempel en reklamelåt for bedriften. Dette er med på å styrke samholdet, sier Brudevoll.

Hver torsdag har Home Studio besøk av flere barn som gjerne vil synge.
- Det er blitt veldig populært. Barna har akkurat begynt å lære å synge med mikrofon, sier Brudevoll fornøyd. Jentene har også vokalkurs for voksne og i juni vurderer de å ha et låtskriverkurs.

Drømmer stort
Jentene drømmer om å gjøre det stort og å få internasjonale artister inn i studio.
- Vi har jo hatt Tom Hugo Hermansen her, og han er jo absolutt internasjonal nå, sier Brudevoll. Selv har Line Marie Brudevoll sunget inn en duett med Tom Hugo Hermansen som skal være på hennes debutalbum.

- Det hadde vært kult om vi fikk Timbaland, Jay-Z eller Beyonce i studio da, sier Brudevoll drømmende. Hun tar frem et par høyhelede sko, inni står det Jessica Simpson.
- Disse kjøpte jeg i New York, sier Brudevoll som nok hadde likt om Jessica Simpson kom en tur i studio.
- Vi drømmer stort og så får vi ser hva som skjer, sier Line Marie Brudevoll som tydelig er stolt over jentestudioet.