Sørnett

– Vi er godværssyklister

GODVÆRSSYKLIST: Erik Fjellstad fra Kristiansand Cykleklubb (KCK) er fornøyd med været, og går for personlig rekord. FOTO: Ole Henrik Hansen

GODVÆRSSYKLIST: Erik Fjellstad fra Kristiansand Cykleklubb (KCK) er fornøyd med været, og går for personlig rekord. FOTO: Ole Henrik Hansen

Det settes pris på det fine været i forkant av 210 kilometer med blodslit opp til Hovden.

Publisert:

Lørdag morgen ble Setesdal Tour tråkket i gang ved havnen i Kristiansand. 210 kilometer med blod, svette og tårer venter syklistene som skal komme seg fra Kristiansand til Hovden. Arrangørenes målsetning er at alle skal være oppe før klokken slår 18.

Jon Magnus Dahl står i mellomområdet og sender syklistene ut på den tøffe turen opp til Hovden.

– Det har gått veldig bra i dag. Det er også veldig fint vær, og faktisk bedre oppover i landet. Det er skyfritt og lite vind, så dette blir også en fin naturopplevelse, forteller han.

Godværssyklist

Nettopp det gode været settes pris på av syklistene. Erik Fjellstad fra Kristiansand Cykleklubb (KCK) starter i den såkalte "6.30"-puljen, som angivelig vil bruke seks og en halv time på de 210 kilometrene.

– Vi må kalle oss godværssyklister. Hadde det vært regnvær i dag hadde vi fort satt oss i bilen på vei opp.  Når det er så fint vær som nå, er det helt topp, sier han, der han står blant flere andre fra KCK. Fjellstad har selv syklet rittet seks-syv ganger tidligere.

Selv om det har vært en lang vinter, er sommeren virkelig på anmarsj. Fjellstad har en målsetning om å sette personlig rekord lørdag ettermiddag.

– I år sykler jeg for meg selv uten noe stress, så derfor tror jeg på personlig rekord, smiler han. Hans nåværende rekord er på syv timer og ti minutter.

[img91027_2LM]

Flere grupper

De første syklistene ble sendt ut med retning Hovden allerede kl. 05. Da var det gruppen "Morgenfuglene" som startet. Glade Trimmere og Superspeed følger deretter.

De tre siste gruppene er grupper med målsetninger om henholdsvis seks, seks og en halv og syv timer opp til Hovden.

På veien er det matstasjoner på Hornes, Bygland, Valle og Bykle, før syklistene omsider kommer til mål i Hovden sentrum.

Jon Magnus Dahl ved start kunne også fortelle at han ikke hadde hørt om noen uhell. Det nærmeste var noen tekniske problemer før start, men dette hadde løst seg.