Sørnett

- Vi fortjente alle poengene

1-1: Her utligner Ole Martin Årst for Start i det 90. minutt mot Rosenborg torsdag. Foto: TV2

1-1: Her utligner Ole Martin Årst for Start i det 90. minutt mot Rosenborg torsdag. Foto: TV2

Start-trener Knut Tørum mener laget hans burde fått mer ut av kampen mot Rosenborg.

Publisert:

- Vi presset hardt på i sluttminuttene og fikk den uttellingen vi fortjente. Kampen sett under ett mener jeg det vi hadde fortjent alle tre poengene, sier Start-trener Knut Tørum etter 1-1-kampen mot Rosenborg torsdag kveld.

Hjemmelaget hadde god kontroll defensivt i første omgang og slapp ikke trønderne til store farligheter før hvilen. Også treneren var godt fornøyd med det han så før pause.

- Vi lå kompakt defensivt og nektet dem rom. I angrep kom vi til et par store sjanser, og kunne fort gått til pause med en ledelse, sier Tørum.

Fem minutter ut i andre omgang ble det mer hodebry til Start-treneren. Espen Børufsen skjøt i hånda på Rosenborg-forsvarer Jim Larsen inne i 16-meteren, uten respons dommer Svein Oddvar Moen.

- Jeg ser en hands, men jeg må beregne farten på ballen og vurdere avstanden mellom spilleren som skyter og hånda, sier Moen når han får se tv-bildene i TV2s “Fotballkveld” torsdag kveld.

Vondt ble verre da Rosenborg fikk corner i det 65. spilleminutt. Morten Moldskred slo en presis corner på bakre stolpe. Der dukket Mikael Lustig opp og headet ballen over Start-keeper Kenneth Høie og i nettmaskene bak ham.

Smarte Start-bytter
Tørum gjorde flere gode bytter i andre omgang. Både Fredrik Strømstad og Ernest Asante var særdeles toneangivende i Starts sluttspurt. Sistnevnte skapte flere overgangssituasjoner med sin enorme hurtighet på venstrekanten.

Mot slutten av oppgjøret var det kun spill mot ett mål, og det er var kun et under som hindret Start i å utligne med fem minutter igjen på klokka. Solomon Owello fyrte av et skudd som ble blokkert. Asante fulgte opp returen, men hamret ballen i tverrleggeren. Enda en sjanse ble blokkert før Brian Priske til slutt skjøt ballen en meter over målet til Daniel Örlund.

Fikk uttelling

Men Start skulle få lønn for strevet. Etter en corner fra Starts høyreside ble Asante holdt av Morten Moldskred. Dommer Moen oppfattet situasjonen, og denne gangen pekte han på straffemerket.

Starts kaptein og straffeeksekutør, Ole Martin Årst, gikk frem og la ballen på krittmerket. Örlund var på straffen, men klarte ikke å hindre utligningen.

- Det er alltid spent med slike situasjoner når man ligger under sent i kampen. Heldigvis gikk den inn, og det var utrolig deilig og ikke minst viktig, sier Årst.