Sørnett

- Vi gjør ikke dette for å kjøpe Mercedes

Lars Kristian Amundsen og Tellef Dannevig har endelig fått åpnet ølutsalget på Lund.

Lars Kristian Amundsen og Tellef Dannevig har endelig fått åpnet ølutsalget på Lund.

Quart Ølkompani åpnet forrige helg sitt første ølutsalg, etter å ha ventet på godkjennelse fra kommunen kunne mikrobryggeriet endelig selge øl fra nabobygget.

Publisert:

- Bryggeriet ligger i bygget ved siden av, hvor vi tapper på fat som vi tar inn her til salg. Vi tok over dette lokalet etter nyttår, ettersom vi tenkte å starte butikk her. Det tok litt lengre tid på grunn av den kommunale salgsbevilgningen, sier mikrobrygger Lars Kristian Amundsen.

Over all forventning

Det var veldig mange som var innom under åpningsdagen og mikrobryggerne ble utsolgt på flere forskjellige øltyper.

- Det var over all forventing. Vi visste ikke helt hva vi kunne forventer oss, men det var kø på døra fra halv tre og helt fullt hele ettermiddagen. Det gikk rundt 260-270 liter øl, sier Amundsen.

Duoen har drevet med ølbrygging i mange år, men starter opp bryggeriet Quart i 2013.

- Jeg tror ikke folk flest vet hvor mye slit og timer som ligger bak å starte opp noe slikt vi har gjort. Det er enkelt å brygge godt øl, men å brygge øl er egentlig bare en liten del av det å drive et mikrobryggeri. Det er så mye annet å tenke på og det er ikke penger i det. Vi gjør ikke dette for å kjøpe en Mercedes, sier bryggemester Tellef Dannevig.

[img150171_2RM]

Stor entusiasme

Forskjellige barer rundt om i byen har Quart på tapp, men det er ikke bare øl fra Quart som er mulig å få kjøpt ute i byens mange barer.

- Det er fortsatt mange nye ansikter man ser som får opp øynene for godt øl, hva håndverks-øl er og hva det dreier seg om. Det er variasjon og mangfold som er viktig nå, så nå får du skikkelig mye spennende øl rundt i hele byen, sier Dannevig.