Sørnett

Vi skal stå sammen som medmennesker

Trond Blattmann håper mange kommer og viser sitt engasjement når det førstkommende søndag er klart for avduking av 22.juli minnesmerket.

Publisert:

-Minnesmerket er der for å hedre de som er berørt av 22. juli og for å vise at vi står sammen som ett folk. Ikke bare myndighetene, men også alle andre som medmennesker, sier Trond Blattmann.

Kristiansand strykekvartett og Hilde Norbakken står for det musikalske innslaget på søndag. Ordfører Arvid Grundekjøn skal også si et par ord i forbindelse med markeringen. Blattmann forklarer meningen bak minnesmerket.

-Statuen skal være en bauta mot massemorderen. Den skal vise hva som har skjedde i lille Norge, og påpeke at det aldri skal skje igjen. Vi skal bygge et samfunn som er åpent for kulturer, ivareta alle og ikke bare de få.

Det har lenge vært diskusjoner rundt plassering og størrelse på presentasjonen av minnesmerket. Men det har nå blitt enighet mellom partene. Kompromissløsningen ble å utvide steinsirkelen som minnestøtten står på.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=99dCKcvXws0&feature=plcp[/youtube]-Steinsirkelen minnestøtten står på utenfor Domkirken, utvides til å bli cirka dobbelt så stor, fra 1,8 meter bred til over tre meter. Det anlegges en 1,2 meter bred gruset inngang fra Domkirken, der kantstein senkes slik at monumentet blir tilgjengelig for rullestolbrukere.
-Jeg ønsker at minnestøtten skal trekke mennesker sammen, forteller Blattmann.