Sørnett

-Vi stiller når det trengs

Var ikke mangel på god dugnadsånd! Fra venstre: Monica Roland, Janet Jensen, Inger Bodin, Jens Thomasen og Lykke Jordtveit.
 Foto: Jon Einar Skjørdal

Var ikke mangel på god dugnadsånd! Fra venstre: Monica Roland, Janet Jensen, Inger Bodin, Jens Thomasen og Lykke Jordtveit. Foto: Jon Einar Skjørdal

Vaffelbua ved Kyrtjønn er et populært turmål for mange. På søndager er det flere som stiller som frivillige og hjelper til med dugnaden sånn at driften skal fungere.

Publisert:

Janet Jensen og Inger Brodin er begge med i Vaffelbuas venner. Vaffelbuas venner er en venneforening som startet når vaffelbua ble åpnet her ved Kyrtjønn i mai 2019 forteller damene. Begge stiller gledelig på dugnad for at driften av Vaffelbua skal kunne gå rundt.

-Det er viktig med god dugnadsånd, så vi stiller når det trengs. Det er også viktig at vi får med oss ungdommen som gjør en god jobb her forteller Jensen. De to ungdommene Jens Thomassen og Lykke Jordtveit er begge med på dugnaden på Vaffelbua denne søndagen. De forteller begge at de trives med arbeidet og synes det er fint at hjelpen settes pris på.

Det var folksomt oppmøte på familiedagen på Vaffelbua
 Foto: Jon Einar Skjørdal

Det var folksomt oppmøte på familiedagen på Vaffelbua Foto: Jon Einar Skjørdal

Avhengig av all dugnadshjelp

I tillegg til at Vaffelbua blir driftet på dugnad er den eid av Midt-Agder Friluftsråd. Monica Roland fra Midt-Agder friluftsråd forteller at selv om det er de som eier Vaffelbua er de helt avhengig av dugnadshjelpen de får. Roland forteller at de prøver og holde Vaffelbua åpen for servering de aller fleste søndagene gjennom året.

-For at vi skal kunne klare og holde åpent for besøkende er vi avhengig av dugnadshjelpen vi får. Vaffelbuasvenner er derfor et kjempe fint initiativ som vi setter stor pris på forteller Roland.

Videre sier Roland at Vaffelbua er noe flere lag og organisasjoner kan leie og bruke i forhold til arrangementer som kan egne seg der.

Denne søndagen var det familiedag med flere aktiviteter for barn og unge.

-En familiedag sånn som vi har er i dag pleier vi å ha en gang i året i starten av mai. Det er en fin måte for å få barn og unge ut i naturen forteller Roland. Barna fikk hjelp av internasjonale friluftslivstudenter fra UIA med å gjennomføre de forskjellige aktivitetene, og det endte med en veldig vellykket familiedag på Vaffelbua.