Sørnett

Vil beholde kollektivstøtte

Andel bussreisende i Kristiansandregionen har økt med 2,8 prosent siden 2009. Foto: Patrick Engelberg

Andel bussreisende i Kristiansandregionen har økt med 2,8 prosent siden 2009. Foto: Patrick Engelberg

Kristiansand kommune har siden 2009 mottatt belønningsmidler fra staten for å begrense biltrafikken. Kommunen vil motta midler ut 2012, men da kan det være over.

Publisert:

I går møttes representanter fra Stortingets transport- og kulturkomité og Kristiansand kommune for å diskutere de tiltakene som hittil har blitt innført.

- Det har vært vanskelig å komme til enighet om restriktive tiltak. I fjor økte vi bompengesatsingene og vi har fått noen parkeringsrestriksjoner, sier fylkesordfører Thore Westermoen til Sørnett radio.

Til sammen skal Kristiansand motta 285 millioner kroner for å få øke andelen som reiser med kollektivtransport, med et gjennomsnitt på rundt 70 millioner kroner årlig.

- Vi er bare sikret pengene til 2012, og etter det må vi sloss det vi kan for å beholde en god finansiering av kollektivtrafikken, avslutter Westermoen sitt intervju med Sørnett radio.

Siv Elisabeth Wiken, administrerende direktør i Agder kollektivtrafikk AS, kan fortelle at andelen av regionen som reiser med buss totalt, har økt med 2,8 prosent fra 2009.

- Vi ønsker selvfølgelig å komme med et bedre tilbud, men innenfor de økonomiske rammene er dagens tilbud alt vi får til i dag. Hun er bekymret for å miste belønningsmidlene.

- Vi har hele tiden fokus på det økonomiske. Eierne jobber også for å finne en alternativ finansiering, men vi håper likevel at vi vil fortsette å motta midlene også etter 2012, avslutter hun.