Sørnett

Vil få opp egen-treningsanlegg før sommeren

Trening med egen vekt har blitt meget populært i Kristiansand. Foto: Kristoffer Arnesen

Trening med egen vekt har blitt meget populært i Kristiansand. Foto: Kristoffer Arnesen

En park for calisthenicsutøvere i byen lar vente på seg, og nå foreslår Melissa Lesamana fra SV og calisthenics-miljøet i byen et anlegg til en mye mindre pris enn først antatt. Varaordfører Jørgen Kristiansen er positiv til forslaget.

Publisert:

[youtube]http://youtu.be/Gn3oHOA0I40[/youtube]

Legger frem nytt forslag

Calisthenics er en form for trening hvor du kun bruker din egen kroppsvekt. På fredag var calisthenics-legenden Hannibal for King på Samsen Kulturhus, og mer enn 150 personer møtte opp og viste at miljøet for dette er stort i Kristiansand. Det har lenge vært snakk om å få opp en større park for disse menneskene, men det tar tid.

- Vi har et veldig stort behov for dette i Kristiansand, fordi vi har ikke noe sted å trene, sier Inti Ortega Gallegos fra Calisthenics KRS Beast. En gruppe fra Kristiansand som driver med denne typen trening.

- Vi har trent litt i turnhallen, og på treningssenteret hvor vi er medlem, men vi har ikke noe sted å være ute, fortsetter han.

Nå kommer han og Melissa Lesamana fra SV med et nytt forslag for hvordan dette kan finansieres.

- Jeg har snakket med miljøene, og alle sier at det trengs ikke mer enn 50.000 for å få satt opp noen stenger. Derfor ønsker vi å gå i dialog med parkvesenet og si at nå har vi kommet med et forslag til om lag 50.000, hvordan kan vi få realisert dette før sommeren? forklarer Lesamana.

- 50.000 er peanøtter

Varaordfører Jørgen Kristiansen kan forklare at han ikke har hørt om forslaget enda, men dersom behovet er som det er hjelper han gjerne til med å få opp et anlegg.

- 50.000 er peanøtter i en slik sammenheng, så det burde absolutt være muligheter. Jeg tror ikke vi har så mange slike anlegg fra før så det ønsker jeg å bidra med å få på plass, sier Kristiansen til Sørnett.

Parkvesenet sier på sin side at de jobber med et større anlegg nede ved elvebredden, men at det ikke vil stå ferdig før kanskje ut i neste år. Derfor kan hun ikke garantere at forslaget om ett mindre anlegg kan stå ferdig i sommer.

- Det er ikke vår oppgave å garantere noe. Vi har en politisk ledelse, og vi følger opp det vi får, sier Hanne Katinka Hofgaard fra Parkvesenet.

Jørgen Kristiansen kan heller ikke love å få opp noe som kan stå klart til sommeren, men føler seg sikker på at et anlegg skal komme.

- Hvert fall hvis kostnadsanslaget ligger på det nivået som antatt så er det veldig store muligheter for at vi skal få det til, avslutter varaordføreren.