Sørnett

Vil gjøre det enklere for eldre over 67år

Musiker Trond Trudvang hadde tatt turen til Kongens Senter Eldresenter for å underholde de oppmøtte med sang. Alt fra Prøysen og Elvis ble spilt under middagen. Foto: Nina Caroline Omtvedt

Musiker Trond Trudvang hadde tatt turen til Kongens Senter Eldresenter for å underholde de oppmøtte med sang. Alt fra Prøysen og Elvis ble spilt under middagen. Foto: Nina Caroline Omtvedt

Kommunen ønsker å gjøre det enklere for eldre mennesker å ferdes til fots i sentrum. Men de over 67år har ikke stor tro på at kommunen vil lytte.

Publisert:

-Nei, jeg tror ikke de vil gjøre noe med svarene våre, men man håper jo det.

Randi Kristiansen sitter på Kongens senter og spiser middag med mannen sin da Sørnett snakker med henne. Hun er blant de som har svart på spørreundersøkelsen sendt ut av kommunen og Statens vegvesen i fellesskap. De ønsker å få tilbakemeldinger fra eldre mennesker over 67år, for å gjøre eventuelle bedringer i bybilde for dem som beveger seg til fots.
Forslagene kan være alt fra lavere fortauskant til bedre brøyting om vinteren. Statens vegvesen og Kristiansand kommune har sendt ut et spørreskjema til rundt 3000 eldre mennesker i håp om tilbakemeldinger som kan kartlegges løpet av våren 2013.

 

Stort sett fornøyde

Randi og mannen har ikke noe særlig å utsette på jobben de allerede gjør.
- De kunne kanskje blitt litt bedre til å brøyte, det hadde vært fint. Og de kunne ha strødd raskere.
Hun forteller også at hun og mannen fortsatt kjører bil, de er sjeldent ute og går andre steder enn hva hun kaller «promenaden» som er en spesifikk runde rundt i Markens.
- Vi går aldri ute om kvelden, da er det så mørkt og ekkelt.

 

Det var mange som hadde møtt opp på Kongens Senter i går da Trond Trudvang hadde kommet for å spille og synge kjente gamle, og nyere sanger i forbindelse med Kulturrullatoren.

 

   Brostein og heller kan være problematisk

Olaug Korsvik hadde også møtt opp sammen med mannen, hennes svoger og hans kone.
De koser seg med middagen, men har tid til å svare på noen spørsmål.

 

 

-Så lenge en er frisk til beins går det greit, brostein kan gjøre det litt vanskelig fordi man kan snuble, sier hun til Sørnett. Hun har ikke noe å utsette på brøyting eller salting, men sympatiserer med bygårdseiere som må måke på ny grunnet brøyting i veien. Istapper er hva hun gruer seg mest til, de synes hun er skumle.
-Jeg skjønner heller ikke hvorfor de skal sykle på fortauet.
-Får de lov til det? Kjell Korsvik, hennes svoger spør.
-Ja, det har de jo lov til! Svarer hun og de to andre i kor og ler.
Hun derimot ville ikke ha svart på undersøkelsen dersom hun hadde fått den, noen hun ikke har gjort.
-Hadde det vært noe jeg var misfornøyd med, ville jeg ha sagt ifra selv, men jeg går ikke så mye i byen, mest i naturen. Vi bor på landet vi skjønner du.

[img76071_2RM]

 

Sørnett har ikke lyktes å få tak i presseansvarlig i kommunen for kommentar.