Sørnett

Vil øke nettsatsingen

Vil satse: Anders Sårheim i NRK Sørlandet ser på mulighetene for å satse mer på nett. Foto: Anders Bilet

Vil satse: Anders Sårheim i NRK Sørlandet ser på mulighetene for å satse mer på nett. Foto: Anders Bilet

NRK Sørlandet ser på muligheten for å styrke nettsidene, men det skjer uavhengig av Fædrelandsvennens nye abonnentløsning.

Publisert:

Et spørsmål mange stiller seg etter starten på Fædrelandsvennens nye betalingsmåter, er om sørlendinger uten abonnement vil miste sin mulighet til å lese lokale nyheter.

Nettet stadig viktigere
Anders Sårheim, distriktsredaktør i NRK Sørlandet, forteller at NRK ikke påvirkes av Fædrelandsvennen når det kommer til hvilke satsingsområder de skal ha.

- At Fevennen tar tak nå, er ikke isolert sett et tegn på ny nettsatsing fra oss. Likevel ser vi på mulighetene for å styrke dette området, da nettavisens posisjon blir sterkere med tiden, forteller Sårheim.

[img66545_2LS]

Sårheim forteller overfor Sørnett at det er en spesiell grunn til at en økt satsing på NRK Sørlandets nettsider kan være aktuelt.

- Utviklingen viser generelt at nettet er viktig. Flere og flere oppgir at de henter nyhetene sine fra nettaviser, poengterer han.

Sårheim forteller at også NRK Sørlandet merker en økning i trafikken på sine egne nettsider, uavhengig av Fædrelandsvennens omlegging.

Konsumentene tilbake 20 år
Sårheim roser Fædrelandsvennen på spørsmål om hva han tenker personlig om sørlandsavisens nye metode for å få inn penger.

- De har forbedret tilbudet sitt med denne løsningen. Jeg har full forståelse for at journalistikken må finansieres, og at regionsaviser trenger betalt, sier han bestemt.

Sårheim trekker sammenligninger med tiden før nettavisene kom.

[img66545_3RM]

- På 90-tallet betalte alle for å lese nyheter. Siden nettavisene kom til verden, har veldig mange fått gratis tilgang på nyhetsstoff. Derfor har ulike mediehus mistet viktige inntektskilder, sier distriktsredaktøren i NRK, før han fortsetter:

- I mine øyne er ikke det spesielle at Fædrelandsvennen tar betalt for å lese nettavisen. Det spesielle er at så mange har fått gratis nyheter gjennom Internett i så mange år, avslutter Anders Sårheim til Sørnett.