Sørnett

Vinterferien redder skolene

Karuss skole i Kristiansand.

Karuss skole i Kristiansand.

Skolene i Kristiansand har den siste tiden opplevd høyt sykefravær grunnet corona-smittebølge.

Publisert:

Den siste tiden har mange skoler i Kristiansand opplevd utfordringer grunnet høyt sykefravær. Mange lærere har vært borte, som har ført til økt behov for vikarer og mer arbeid til lærerne som ikke er borte.

Harald Bjøran, rektor ved Finsland skole, sier at de har sett økt sykefravær, men de har klart å håndtere det. - Vi har ikke trengt å ty til hjemmeundervisning, men sykefraværet har ført til økte arbeidsmengder på lærerne som er til stede.

Elevene som er borte mister jo også så klart litt undervisning, som er synd. Ellers har det gått relativt fint, og vi har klart å håndtere situasjonen, selv om det ikke alltid er lett å finne vikarer, sier han.

Hjemmeskole for elevene på Karuss

Karuss skole opplyser at de var nødt å ty til hjemmeskole for femte og sjette trinn både torsdag og fredag denne uken. Dette til tross for at de har fordelt arbeidsoppgavene på personalet de har tilgjengelig, og nyttet vikarer når det har vært nødvendig.

- Vi har opplevd at en del av våre ansatte er borte grunnet sykefravær, så for oss er situasjonen utfordrende, sier inspektør Kjetil Sandbakken.

Endelig vinterferie

Grunnskolene i kommunen går til vinterferie på fredag, så da vil både lærere og elever ha en uke fri. Flere skoler håper smittetoppen nå er nådd.

Smitteverndirektør Geir Bukholm ved FHI gir håp for at sykefraværet vil gå ned i nær fremtid. Dette gir håp for at lærere og elever vil være tilbake på skolen over ferien.

– Vi vet at smitten er veldig høy, men vi vet ikke hvor nær vi er smittetoppen. Men vi nærmer oss toppen, sa Bukholm til VG på onsdag.