Sørnett

Vipers tok første stikk i Europacup-finalen

Vipers tok første stikk i EHF-finalen mot Craiova FOTO: Thomas Bøe

Vipers tok første stikk i EHF-finalen mot Craiova FOTO: Thomas Bøe

Kom tilbake etter å ha ligget under og vant til slutt med 4 mål

Publisert:

Foran et så og si fullsatt Aquarama gjorde Vipers-jentene jobben hjemme mot rumenske Craiova i den første finalekampen i EHF-Cupen.

Rumenerne begynte best og hadde et ørlite overtak i starten av kampen og hjemmelaget slet med uttellingen, men Vipers viste utover i kampen at den norske spesialiteten, nemlig kontringspillet, så til de grader lever enda. Etterhvert kom også landslagskeeper Katrine Lunde skikkelig i gang, og slo til med flere praktredninger. Først etter 20 min tok Vipers ledelsen for første, etter scoring av kantspiller Pernille Wang Skaug, og så seg ikke tilbake siden. Stillingen ved pause var 12-10 til Vipers.

Høy temperatur og skittent spill

[img177956_2RM]

Stemningen i Aquarama var det ingenting å si på. Et heidundrende trøkk både fra hjemmefansen og fra en ganske stor rumensk delegasjon, gjorde sitt til at temperaturen i hallen ble nokså høy. Lavere ble den ikke av at det rumenske laget spilte meget tøft, og ga hjemmelagets spillere skikkelig juling i duellene, uten å bli avblåst. Noe som selvsagt gjorde sitt til at endel av både hjemmefansen, trenerapparatet og spillerne ble meget frustrerte. Landslagsspiller Linn Jørum Sulland var ikke veldig imponert over rumenernes tøffe spillestil:


  • De spiller gris, og kommer til å gjøre det der nede i neste kamp også. Men når de også får lov til det av dommerne, så må vi heve oss fysisk for å bryte de ned sier en lettere oppgitt Sulland.

[img177956_3LM]

Andre omgang ble like intens og jevn som den første. Vipers kom best i gang, men nok en gang så viste Craiova muskler og vant fysiske dueller og da kjempet seg inn i kampen igjen.

Bortelagets store stjerne er utvilsomt Cristina Florianu.  Storscoreren bidro sterkt også i dennekampen for Craiova med sine 9 mål.

Jeanett Kristiansen banens beste

Den store spilleren i kampen var imidlertid Vipers' Jeanett Kristiansen som, også hun med 9 mål, bidro sterkt til seieren. Ble fortjent kåret til banens beste etter kampen, som til slutt endte 26-22. Det tilsier at Vipers har 4 mål og gå på før møtet i heksegryta i Romania om 5 dager. Før det skal det spilles hjemmekamp i sluttspillet mot Byåsen på Mandag. Selv var hun ganske ydmyk etter kamp.

-Jeg bryr meg ikke så mye om det. Under kamp tenker jeg ikke på det. Jeg er bare konsentrert på å gjøre alt for laget.