Sørnett

Vokste opp blant muslimer, valgte å bli buddhist

Phillip Jaamac Foto: Privat

Phillip Jaamac Foto: Privat

- Min familie var muslimsk, jeg valgte å ikke tro, frem til jeg fant min egen vei. Veien ble buddhismen.

Publisert:

Som tysk statsborger flyttet Phillip Jaamac ( 26) til Norge i 2015 for å studere statsvitenskap. Nå lever 26 åringen i et studentkollektiv der han er åpen om å være både buddhist og bifil.

Den gylne middelvei

 Som ung klarte ikke phillip og relatere seg til den religionen familien sto for. I tidlig alder begynte han å lese seg opp for å finne den religionen som var ment for han. Det å ha noe å tro på var viktig, og som 15 åring fant han buddhismen. Noe som skulle vise seg å hjelpe han til å vise verden hvem han selv var.

- Buddhister er veldig riberal, det er ingenting du må. Man må finne sin egen vei å følge, og det vil alltid handle om middelveien. For min del handler det om å finne seg selv, jeg vet ikke om jeg har kommet helt dit enda, men føler jeg er på god vei, smiler 26 åringen.

Sto frem som bifil

For Phllip betyr ikke bare buddhismen om Buddhas lære, den har nemlig hjulpet han til å stå frem som bifil.

- For meg var det vanskelig å "komme ut av skapet". Jeg visste at min mor ville være veldig i mot det, og jeg kviet meg til å fortelle det. Jeg visste jeg ville møte motgang og skuffelser. Det gikk flere år. Da jeg møtte buddhismen så fikk jeg en annerkjennelse at alt var greit, man må følge sin egen sti. Buddhismen gjorde det lettere for meg å stå frem som den jeg var, og akseptere det.

I dag er han akseptert som den han er av både sin mor og resten av familien. Han har knyttet et sterkt bånd, og er ikke lenger redd for å vise hvem han er.

Det å være buddhist har gjort det enklere og si - Ja, jeg er bifil.

 

[img157533_2LM]

Eget valg

Familien Jaamac presset han aldri til å gå inn i den muslimske trosretningen. De valgte å ikke døpe Phillip slik at han selv kunne finne sin egen trosretning. Dette er noe han vil videreføre den gangen det er hans tur til å bli far.

- De la aldri noe press på meg. Ønske om at jeg selv skulle finne min egen tro var der alltid, og det er noe jeg setter veldig stor pris på i dag.

Phillip respekterer alle religioner. Det å vise respekt for andres valg og tro er med på å skape et fellesskap sammen, sier han med et varmt smil.

[youtube]https://youtu.be/8idhQcviY-k[/youtube]