Sørnett

Volleyballtalent med hjemlengsel

Volleyballtalent: Hilde under årets junior NM i U19 klassen. Foto: Privat

Volleyballtalent: Hilde under årets junior NM i U19 klassen. Foto: Privat

Hilde Sandnes (17) har byttet ut trygt familieliv og mors kjøttkaker med hybelliv og internatmat.

Publisert:

Tidligere i høst vendte hun snuten vestover til ToppVolley Norge (TVN) på Sand i Ryfylket, hvor hun kan satse for fullt på volleyball. Skolen har et mål om å gjøre det mulig for utøvere å kvalifisere seg til internasjonalt nivå. «Dette innebærer blant annet muligheten for å bli profesjonell spiller i en klubb, bli heltidsutøver i sandvolleyball og/eller kvalifisere seg til scholarship ved et universitet.- Jeg har det veldig bra her, det er godt miljø. Vi tilbringer tiden sammen med folk med samme interesser. Jeg har en drøm om å spille på landslaget etter hvert. Jeg føler at jeg allerede har tatt første steg ved å starte på TVN og satse for fullt, forteller Hilde.

Hilde bodde i fjor hjemme i Kristiansand og gikk førsteåret på Service og Samferdsel på KKG. I august flyttet hun til Stavanger og startet på nytt i 1.klasse på videregående. Den største forskjellen er at hun får trent mye mer og har alltid folk rundt seg som vil være med å trene.

Stor forandring

- Det gjorde ikke noe å starte på nytt i førsteklasse. Dette er jo noe helt nytt for meg, og jeg hadde nok interesse for volleyball til å gå på en skole hvor det satses. Den største forskjellen for meg er at hjemme trente jeg omtrent fire ganger i uken. Her trener jeg minimum en gang om dagen og ofte flere, sier Hilde.

En annen stor forandring som har skjedd er at hun må gjøre alt selv, ingenting blir gjort av seg selv. Det er med andre ord slutt på: «mamma gjør det».

- Jeg må gjøre alt selv nå, vaske tøy og rydde. Jeg tror det også er litt positivt fordi jeg mener at jeg har blitt litt mer selvstendig. Det er alltid et ork å begynne og rydde, men det må bare gjøres, ler Hilde.

[img96254_2RM]

Dagene på TVN er relativt like, det går i trening og skole, uten så mye annet å gjøre. Fritiden blir brukt til lekser, enda mer trening og tv-spill.

- Vi får faktisk ikke så mye lekser her, men det er noen prøver da. Det er ikke så mye å gjøre her, så i helgene pleier vi ofte å se på TV og spille tv-spill. Andre ganger spiller vi treningskamper mot hverandre.

Mye bortreist

Skolen ligger på Sand, rett utenfor Stavanger. For å reise hjem må hun ta både båt, vente på tog og bruke mye tid på reise. Derfor velger hun å ikke bruke helger på å reise hjem.

- Jeg var hjemme i høstferien  og fikk ladet batteriene mine til å fortsette å prestere. Ellers har jeg bare vært hjemme en helg siden jeg startet på skolen, det er altfor mye reisetid for å kun være hjemme i en dag. Noen dager vil man bare hjem, men det går fort over igjen, også er humøret på topp , sier Hilde.

Til andre volleyballentusiaster vil hun absolutt anbefale TVN for de som virkelig vil satse.

- Det er en flott skole, og alle her vil det samme. Det gjør at samspillet mellom oss blir bedre, og vi blir veldig godt kjent siden vi bor sammen. Den største drømmen min er å nå så langt som det er mulig. Samtidig som jeg ønsker å ta ting som de kommer, avslutter hun.