Sørnett

- Motivert til å trene i januar, men forsvinner etter februar.

Markus Nordland (21) trener fast på Spicheren, og forteller at det er nok mange med nyttårsforsetter som starter å trene etter nyttår.
 Foto: Linéa Elisabeth Steenfat Evensen

Markus Nordland (21) trener fast på Spicheren, og forteller at det er nok mange med nyttårsforsetter som starter å trene etter nyttår. Foto: Linéa Elisabeth Steenfat Evensen

Hvert år bestemmer flere seg for å starte å trene som et nyttårsforsett. Spørsmålet er hvor mange som egentlig fortsetter med det utover året.

Publisert:

Sist oppdatert: 02.02.2024 kl 17:06

Spicheren er et populært treningssenter i Kristiansand, spesielt blant studenter. Ca. 52 prosent av brukerene er studenter. Senterleder, Kristian Jøranson forteller at de hadde 9500 innpasseringer forrige uke.

Jenny Helene Tømte (21) har trent på Spicheren i 2 år. Hun merker at flere folk trener på Spicheren etter nyttår, men at de fort forsvinner.
- De har allerede begynt å forsvinne, hvertfall fra kl. 10- 12 , før så var det mye, men nå er det lite, forteller 21 åringen.

Vi møter Markus Nordland (21), og Sebastian Tveit Aars (20). De forteller at de tror det skjer en økning i Januar. Dette kan være på grunn av nyttårsforsett, men at det er masse folk på Spicheren utenom også.
- Det er veldig fullt her til vanlig uansett egentlig, men litt mer nå i januar hvertfall på ettermiddagen, forteller Sebastian.
- Sikkert en del med nyttårsforsetter, legger Markus til.

Markus Nordland (21), og Sebastian Tveit Aars (20) trener fast på Spicheren
 Foto: Linéa Elisabeth Steenfat Evensen

Markus Nordland (21), og Sebastian Tveit Aars (20) trener fast på Spicheren Foto: Linéa Elisabeth Steenfat Evensen

Hvert år bestemmer flere seg for å begynne å trene som et nyttårsforsett. Senterleder forteller at det er ca. 300 nye medlemmer siden nyttår, men at flere gir opp i uke 3 og 4.
- Folk er motivert til å begynne å trene i januar, og så mangler de disiplin til å fortsette etter februar, det er sånn hvert år, forteller Jøranson.

Markus Nordland (21), som trener på Spicheren med kompisen Sebastian Tveit Aars (20)
 Foto: Linéa Elisabeth Steenfat Evensen

Markus Nordland (21), som trener på Spicheren med kompisen Sebastian Tveit Aars (20) Foto: Linéa Elisabeth Steenfat Evensen