Sørnett

40-åring endret forklaring

Mannen som ble knivstukket 25. mai i Lillesand i fjor, trakk hele sin første forklaring da rettsaken startet i Kristiansand tingrett i går. Han mente det var feil å tiltale 21-åringen fra Vennesla som nå sitter på tiltalebenken.

Publisert:

21-åringen sa seg skyldig i flere andre tiltalepunkter, blant annet vold mot offentlig tjenestemann og flere butikktyveri. Men han nektet å forsvare seg angående tiltalepunktet om drapsforsøk.

- Jeg vil ikke si noe om det av hensyn til min egen sikkerhet, fortalte han.

- Ikke utover at jeg er uskyldig. Det håper jeg retten kan se.

 

Både fornærmede og den tiltalte 21-åringen fikk i går forsvare seg i retten. Både fornærmede og den tiltalte 21-åringen fikk i går forsvare seg i retten.

 

Det var 25. mai i fjor at 40-åringen ble angrepet utenfor sitt eget hjem. To menn skal ha banket hardt på døren og dratt ham ut av boligen i det han åpnet opp. En ukjent, mørkkledd mann skal ha holdt ham fast, mens 21-åringen skal ha stukket ham fire ganger i nakke og rygg. Den fornærmede 40-åringen forklarte at han på dette tidspunktet var svært beruset, og at han derfor ikke husker hendelsen i detaljer.

Dette er noe annet enn hva han forklarte i det første avhøret som fant sted 25. mai, da han utpekte 21-åringen som gjerningsmannen. I rettssalen trakk han tilbake alt som ble sagt i dette avhøret.

- Jeg husker ingen ting fra det første avhøret. Det var overhodet ikke forsvarlig å avhøre meg i den tilstanden jeg var i. Det burde ikke vært lov, forteller han, og peker til rusmidlene han hadde inntatt tidligere samt at han nettopp hadde vært operert.

Da det første avhøret ble tatt opp senere på kvelden 25. mai, forteller politiførstebetjent at han hadde fått godkjenning både fra lege og helsesøster om at det var forsvarlig å avhøre 40-åringen.

- Fornærmede var nok påvirket, men jeg vet ikke hva han var påvirket av. Om det var sjokket, operasjonen eller rusmidlene han hadde inntatt tidligere. Likevel ønsket han å forklare seg. Det forsikret jeg meg om, fortalte han i retten i går.

 

Fornærmede fortalte i retten at han ikke ville spekulere i hva som var hensikten med knivstikkingen.

- Jeg skulle nok straffes for noe, men mer vet jeg ikke, forklarte han. Det at 21-åringen nå sitter på tiltalebenken, synes han ikke noe om.

- Jeg vet ikke om det var han som knivstakk meg, og derfor burde han heller ikke sitte på tiltalebenken. Jeg har mange andre uvenner, forteller 40-åringen. Han bekrefter at han verken har blitt presset eller påvirket til å endre forklaring.

 

At 21-åringen nekter å forklare seg, synes bistandsadvokat Sigurd Klomsæt er svært spesielt.

- Det er veldig uvanlig å nekte å forklare seg i en sak som denne, sa han til tiltalte.