Sørnett

Advarer mot bloddoping av festivaler

Kjetil Nordhus vil ikke be om mer penger til festivaler. (Foto: Malin Nygaard)

Kjetil Nordhus vil ikke be om mer penger til festivaler. (Foto: Malin Nygaard)

Daglig leder i Sørf, Kjetil Nordhus, tror mer statlig støtte vil føre til bloddoping av Sørlands-festivalene

Publisert:

Daglig leder Kjetil Nordhus i Sørf advarer mot mer offentlig støtte til festivaler, selv om tre store musikkfestivaler på Sørlandet nå har gått over ende.

- Det offentlige bør ikke uten videre bidra til mer penger til festivaler, sier Kjetil Nordhus i Sørf, Sørnorsk kompetansesenter for musikk i Kristiansand

Torsdag kom nyheten om at Hovefestivalen legges ned på grunn av dårlig økonomi. Festivalen lider dermed samme skjebne som Quartfestivalen og Odderøya Live.
Mandag tok Kjetil Nordhus turen til sørnetts radiostudio for å diskutere hva som kan være årsaken til at festivalene på Sørlandet sliter økonomisk.
Nordhus tror at det først og fremst kommer av at festivalene ikke har funnet en festivaloppskrift som er levedyktig. Han tror ikke svaret ligger i mer offentlig støtte.

- Dersom konseptet er godt nok tror jeg en festival vil gå rundt. Dersom du ikke har et godt nok konsept i utganspunktet, tror jeg det vil være som en slags bloddoping å sørge for mer offentlig støtte sier Kjetil Nordhus, Daglig leder i Sørf.

Tidligere pressesjef Pål Hetland i Quartfestivalen, mener derimot at statsstøtten er viktig for å unngå at en festival går i underskudd.

- Øyafestivalen, som er ikonet på festivaler og en stabil bedrift, har de omtrent 3 millioner kroner i overskudd årlig, like mye som de får i statsstøtte. Med andre ord, hadde ikke Øya fått statstøtte hadde de hatt like store problemer som alle de andre festivalene, sier Hetland som understreker at festivaler flest i europa har kort levetid.

Hør hele debatten mellom Hetland og Nordhus her: