Sørnett

Agder politidistrikt går live på Facebook

NETTPATRULJE: Gordon Pettersson ønsker at politiet skal bruke sosiale medier aktivt i dialog med innbyggerne. FOTO: Malin Iden

NETTPATRULJE: Gordon Pettersson ønsker at politiet skal bruke sosiale medier aktivt i dialog med innbyggerne. FOTO: Malin Iden

I dag går Agder politidistrikt live på Facebook med egen nattpatrulje. De skal være tilstede på nett for å forebygge.

Publisert:

- Mye av Norges kriminalitet flytter seg fra "gata til data". Å være tilstede på rett tid til rett sted er viktig for politiet, også på nett, sier Kirsten Lindeberg, politimester i Agder politidistrikt til politiet.no.

Mandag 11.februar melder politiet på sine egne nettsider, at de nå oppretter en egen nattpatrulje som skal forebygge kriminalitet, og holde tett dialog med innbyggerne på nett. Dette prosjektet er plassert hos felles enhet for etterretning, forebygging og etterforsking (FEFE), og gjennomføres i tett samarbeid med staben for kommunikasjon.

Styrke tilstedeværelsen
Leder av FEFE, Gordon Petterson, sier til politiet.no at de ønsker å være i forkant av kriminaliteten.

– Ved å styrke vår tilstedeværelse på nett er vi både nærmere innbyggerne våre og mer tilgjengelige for dem. På den måten skal vi bidra til å øke tryggheten i det digitale rom.

Med "Politiets nettpatrulje- Agder" åpner Agder politidistrikt for første gang opp for toveiskommunikasjon med befolkningen på internett. Politiets nattpatrulje - Agder vil ha særlig fokus på forebygging blant barn og unge.

– Sosiale medier er et viktig møtested for befolkningen, og vi ønsker å være der for å informere og gi råd til innbyggerne våre. Ved å være til stede på nettet vil vi også kunne motta tips som kan bidra til viktig politiarbeid. Det vil skape trygghet og forebygge lovbrudd, sier Petersson til politiet.no.