Sørnett

Agder Teaters mest spilte forestilling

"Den Modige": Tre av Kildens skuespillere fra en av de tidligere forestillingene. Foto: Kjartan Bjellan.

"Den Modige": Tre av Kildens skuespillere fra en av de tidligere forestillingene. Foto: Kjartan Bjellan.

Torsdag spilles forestilling nummer 150 av "Den Modige" på Slettheia skole. Dette blir rekord for Agder Teater.

Publisert:

- "Dette er det beste vi har sett fra Den kulturelle skolesekken", hører vi fra lærere. Det er rett og slett ekstremt mange positive tilbakemeldinger både fra lærere og elevene, forteller teatersjef i Agder Teater Ingrid Forthun.

Jubileumsforestilling

Torsdag skal altså jubileumsforestilling nummer 150 av eventyret "Den Modige" spilles på Slettheia skole. Det er ingen forestillinger ved teateret som har blitt spilt så mange ganger før. Den gamle rekorden var langt mindre, kan Forthun bekrefte.

- Dette er desidert en rekord. Når vi er ferdige med turneen, så vil vi faktisk ha spilt hele 175 forestillinger. Dette feirer vi da med en jubileumsforestilling førstkommende torsdag, sier hun.

Kjøpte flere forestillinger

Forestillingen er et samarbeid mellom Kilden og Den kulturelle skolesekken. Hun forteller at "Den kulturelle skolesekken" først bare hadde kjøpt femti forestillinger. Så reiste de rundt i alle kommunene i Vest-Agder, og fikk overveldende positive tilbakemeldinger.

- På grunn av de fantastiske tilbakemeldingene fra stedene vi var, kjøpte skolesekken forestillingen slik at alle 1.-7.-klasser i Kristiansand skulle få oppleve dette. Dette er 70 forestillinger alene, sier Forthun.

Noe for alle aldre

Og det er ikke bare barna som liker forestillingen. De har mottatt veldig mange tilbakemeldinger fra lærere som forteller at dette er noe av det beste de har sett fra skolesekken.

Unik produksjon[faktaboks]

- Den er lagd fra null av Kilden, altså både produsert og utviklet av oss. Skuespillerne og den tekniske staben er også fra Kilden. Ofte pleier man å hente inn folk fra andre steder til slike ting, så denne forestillingen er annerledes og mer unik enn mange av de andre vi har hatt, forteller Forthun.

Eventyret er basert på syv ulike eventyr fra Asbjørnsen og Moe.

- Vi har skapt vårt eget eventyr, som er både morsomt og vakkert. Det er vår hyllest til disse eventyrene, avslutter en stolt Forthun.