Sørnett

Agders eneste parkourhall åpner

Gleder seg: Mathias, Elin og Mia-Malena i nylokalet. Foto: Håkon Netskar

Gleder seg: Mathias, Elin og Mia-Malena i nylokalet. Foto: Håkon Netskar

Onsdag 4. februar skal Agder parkour ha sin første trening i sitt nye lokale på Samsen kulturhus. Mia-Marlena Nordstokke (30), Mathias Nymann (19) og Elin Soto (33) sitter i styret i den rask voksende klubben.

Publisert:

 

Det begynte med at Mia-Marlena Nordstokkes sønn på 10 år ville begynne å trene parkour.

- Jeg visste ingenting om parkour, men tenkte at det var en fin måte for unger å trene på, sier trettiåringen.

Nordstokke kom raskt i kontakt med en gjeng som drev med parkour uorganisert i Kristiansand, blant andre Nymann som allerede hadde forhåpninger om å organisere seg. Dette ble starten på en klubb hvor både unge og voksne, nybegynnere og erfarne nå er aktive. Klubben startet i mai i fjor, og i løpet av året har det til sammen vært to til tre hundre på treningene.

- Hvordan Agder parkour har utviklet seg til å bli så stor, har virkelig vært uventet, men parkourmiljøet er rimelig stort, fastslår gjengen.

 

Forberedelser

Oppriggingen av lokalet pågår for tiden. Utstyret skal rigges, mattene skal legges og veggene skal dekkes med graffiti. Grafittikunstneren Markus Opedal er i full gang med å pryde de hvite veggene i lokalet. Til åpningen på onsdag skal alt stå klart til å ta i mot de 30 deltakerne som allerede har meldt seg på. Så er det duket for

[img123257_2LS]

trening hver dag fremover.

- Vi vil også prøve å kunne ha barnebursdager og diverse arrangementer her, i tillegg vil vi få til en overraskelsestur etter hvert, forteller Nordstokke.

 

 

Styremedlemmene forteller at er det lite med organisert parkour i Norge, men at det er mange utøvere som ikke er organisert. Agder parkour er i følge dem selv størst i landet.

Dugnadsånd
- Her i klubben hjelper alle til. Jeg holder på med kontorarbeid, Elin er event planner og Mathias er web-ansvarlig, i tillegg hjelper mange foreldre med å stå vakt og de eldre instruerer de yngre. Dette har bidratt til at klubben har hatt den fremgangen den har hatt, sier Nordstokke.