Sørnett

Akrobatikk for alle

Til venstre; Jóhanna Guðleif Albertsdóttir Til høyre: Mathea Wiigh

Til venstre; Jóhanna Guðleif Albertsdóttir Til høyre: Mathea Wiigh

På Samsen kulturhus i Kristiansand kan du prøve deg på flyvende- og bakkeakrobatikk.

Publisert:

Dette kurset blir ledet av to unike unge damer, Hanna og Live. De har begge gått i lære hos balansekunstner Gulli, som tidligere har vært instruktør på akrobatikk-kursene på Samsen kulturhus.

[img230370_2LM]

Hanna har trent akrobatikk siden 2015 og vært med på flere show. Hun har spesialisert seg innen tissue (aerial silk) og har tidligere erfaring med å lære bort dette til nybegynnere. Tissue er flyvende akrobatikk hvor man henger i silkegardiner fra taket og gjør forskjellige triks.

 

-Alle er velkomne, gutter og jenter i alle aldre, selv om det er mest fokus på unge. Nybegynnere klarer alltid noe og mestringsfølelsen kommer raskt.  Sier Hanna.

Live har trent akrobatikk på Samsen kulturhus i noen år. Hun har i tillegg drevet med turn, yoga, cheerleading og contortion. Live har fokusert mest på uttøying og fleksibilitet og lærer bort akrobatiske triks og acroyoga som er partner akrobatikk.

[img230370_3LM]

Mathea Wiigh har trent i tre semestre. Hun ble inspirert av en plakat som viste fram tissue og ble hektet etter første trening.

I tillegg til flyvende kunster som tissue og ring, så trener de akrobatikk og sirkusaktiviteter på bakken. Her kan man også lære seg å sykle på ett hjul, sjonglere med baller, og lære seg flow med staver og rokkeringer. Gruppen har også skaffet seg slakk line som utfordrer balanseevnene dine.

[gallery columns="2" td_gallery_title_input="Nora Erland" size="medium" ids="230456,230455"]

[gallery size="medium" columns="2" ids="230451,230450"]

[faktaboks]