Sørnett

Akrobatikk for alle

Til venstre; Jóhanna Guðleif Albertsdóttir Til høyre: Mathea Wiigh

Til venstre; Jóhanna Guðleif Albertsdóttir Til høyre: Mathea Wiigh

På Samsen kulturhus i Kristiansand kan du prøve deg på flyvende- og bakkeakrobatikk.

Publisert:

Dette kurset blir ledet av to unike unge damer, Hanna og Live. De har begge gått i lære hos balansekunstner Gulli, som tidligere har vært instruktør på akrobatikk-kursene på Samsen kulturhus.

[img230370_2LM]

Hanna har trent akrobatikk siden 2015 og vært med på flere show. Hun har spesialisert seg innen tissue (aerial silk) og har tidligere erfaring med å lære bort dette til nybegynnere. Tissue er flyvende akrobatikk hvor man henger i silkegardiner fra taket og gjør forskjellige triks.

 

-Alle er velkomne, gutter og jenter i alle aldre, selv om det er mest fokus på unge. Nybegynnere klarer alltid noe og mestringsfølelsen kommer raskt.  Sier Hanna.

Live har trent akrobatikk på Samsen kulturhus i noen år. Hun har i tillegg drevet med turn, yoga, cheerleading og contortion. Live har fokusert mest på uttøying og fleksibilitet og lærer bort akrobatiske triks og acroyoga som er partner akrobatikk.

[img230370_3LM]

Mathea Wiigh har trent i tre semestre. Hun ble inspirert av en plakat som viste fram tissue og ble hektet etter første trening.

I tillegg til flyvende kunster som tissue og ring, så trener de akrobatikk og sirkusaktiviteter på bakken. Her kan man også lære seg å sykle på ett hjul, sjonglere med baller, og lære seg flow med staver og rokkeringer. Gruppen har også skaffet seg slakk line som utfordrer balanseevnene dine.

[gallery columns="2" td_gallery_title_input="Nora Erland" size="medium" ids="230456,230455"]

[gallery size="medium" columns="2" ids="230451,230450"]

[faktaboks]

Nyheter Vis flere

Kampen mot marin forsøpling

Kampen mot marin forsøpling

Forskere bak ny studie beregner 170 billioner plastpartikler ut i verdenshavene. I Norge slippes det 19 000 tonn med mikroplast ut fra norske kilder på land hvert år. Med mikroplast som en global forurensning finnes det heldigvis flere som kjemper mot marin forsøpling i Norge.

Kristiansands unge sier deres meninger
Er gresset grønnere i Kristiansand?
Oppstart av IK Start kvinner har hjulpet på interessen for kvinnefotball i Kristiansand