Sørnett

Amazon Grimstad satser på opprykk

KLARE: Jentene er spente før Nordlie testen. FOTO: Marielle Tøsse

KLARE: Jentene er spente før Nordlie testen. FOTO: Marielle Tøsse

Amazon Grimstad Fotballklubb har høye ambisjoner for sesongen 2019. Klubben som holder til litt utenfor Kristiansand er i full gang med oppkjøringen.

Publisert:

I den kalde Normisjonshallen i Grimstad på Sørlandet møter vi noen spente Amazon fotballjenter, de skal nemlig gjennomføre Nordlie testen. Her er oppkjøringen i gang for fullt, og det merkes på de engasjerte stemmene som suser igjennom hallen.

En av de som gruer seg mest er Isabella Hayes, hun har jetlag etter et døgn med hjemreise fra Cuba. Testen skal hun utføre uansett, for denne damen har satt seg høye mål.

- Mine personlige mål for sesongen 2019 er å score mange mål, og bli en av toppscorerne i 1. divisjon. Jeg skal trene hardere og mer strukturert, og ikke minst prøve å holde meg skadefri. 2018 sesongen var preget av en del småskader for min del, og det ødelagte mye av fotballgleden og målene mine, forteller Hayes.

25-åringen fra Manchester jobber som PT og fotballtrener utenom fotballspiller jobben. Hun har store ambisjoner for både seg selv og laget den kommende sesongen.

- Spillergruppen har et felles mål om å bli blant topp tre i 1. divisjon. Vi har mange nye spillere som har signert til den nye sesongen, så nå jobber vi med å skape et godt miljø både på og utenfor banen, smiler Hayes.

- Jeg tror vi har mulighet til å rykke opp til toppserien. Klubben må nok ta noen steg opp med tanke på måten vi trener på. Men jeg tror at vi er godt rustet nå med nye og erfarne spillere, ettersom laget vårt var ganske ungt i 2018, forklarer Hayes.

[img188577_2LF]

Satser på opprykk

43-åringen Tommy Egeli fra Nodeland ble ansatt som hovedtrener for Amazon Grimstad i begynnelsen av januar 2017. Han er målrettet og skråsikker på hva klubben ønsker å oppnå den kommende sesongen.

- Målet for sesongen 2019 er helt klart opprykk til toppserien. Vi har grunnlaget i forhold til at vi har beholdt 17 spillere fra 2018 til 2019. Timingen var god for å kunne forsterke med spillere både fra utlandet og eksternt. Vi forsterker startoppstillingen med fem ny spillere, forteller Egeli.

[img188577_3LF]

Trener hardt

- Vi har økt treningsmengden med én ukentlig økt mer enn i fjor, og så har vi plukket ut spillere utenfra som vil bli en god miks med de vi har fra før. Vi har sett oss ut noen spesielle typer, og mener vi fått inn akkurat det, og da tror jeg at de vi har kommer til å bli enda bedre sammen med de nye, smiler Egeli.

Troppen 2019

Amazon Grimstad har signert en rekke nye spillere, og er godt rustet for sesongen 2019. Stemningen i hallen tyder på at de nye jentene allerede har funnet seg godt tilrette i den nye klubben.

- Vi har hentet Mette Lorentzen fra Kolding, hun har spilt 197 toppseriekamper og har landslags bakgrunn. Hun blir en av våre nye stoppere. Vi har også hetet to finske spillere, som til sammen har spilt 200 toppseriekamper. I tillegg har vi hentet de to beste spillerne fra Urædd, og begge har erfaring fra toppserien i 2017. Gjennom dette har vi en miks som vi tror at skal gjøre laget så sterkt at det er vi som kommer til å styre kampene i sesongen, mener Egeli.

[img188577_4LF]