Sørnett

Amedia sikrer avtale om breddefotballen

Foto: Privat

Foto: Privat

I 2023 trådde avtalen som Amedia har med Tv2 om rettighetene til å vise all norsk fotball helt ned til 4. divisjon i kraft. Dette har ført til endringer i forbedringer i dekningen av spesielt 3 og 4 divisjon

Publisert:

Tv2 kjøpte i 2020 rettighetene til å vise all norsk fotball fra 2023. Der gikk de også inn i et samarbeid med Amedia som skal sikre spesielt god dekning av lavere divisjoner. Dette blir vist på Amedia sin strømmeplattform Direktesport og på Tv2 play. Dette er gjort for å kunne gi fotballentusiaster et enda bredere tilbud.

På spørsmål om hvordan tilbudet har endret seg fra tidligere forteller Amedias rettighetsansvarlige Helge Birkelund at dette samarbeidet skal gjøre at det vil bli sendt nærmere 1000 kamper fra norsk fotball i løpet av en sesong. I Kristiansand spesifikt forteller han at det vil nok ikke bli sendt så mange kamper fra 4. Divisjon, men dette er noe som vil endre seg med tiden. Han forteller at det vil være litt varierende med hva som blir vist i starten, men med tiden vil det bli etablert en stabil plan. Alt i alt vil produktet i sin helhet bli bedre.

Ikke stort problem for resten
Fædrelandsvennen dekker nesten alt av fotball som spilles i Kristiansand, og blir ikke veldig påvirket av dette. -Vi skal først og fremst være best på dekningen av Start, og så skal vi ha en god og bred dekning av breddefotballen, forteller sportsleder i Fædrelandsvennen Pål Jørgensen.

Han forteller videre at de sjeldent aldri har basert sakene på hvem som har rettigheter til å vise de forskjellige kampene. Det setter ikke noen stopper for aviser å skrive om kampene selv om noen andre har rettigheter til å vise kampen live. Dette skjer ved at de sender enten egne journalister som dekker kampene, eller så er det folk i lagene som sender inn referat fra kampene som har vært.

Amedia lanserer også en ny lokalavis i Kristiansand som vil være en direkte konkurrent til Fædrelandsvennen. Her
vil også da Amedia kunne vise til at de har rettighetene til å vise alle kamper i norsk fotball, som vil gjøre de til en reel konkurrent for Fædrelandsvennen. For å gjøre konkurransen enda større så har den nye avisa, som skal hete KRS så har de sagt at de skal være tettest på IK Start. Dette er også målet til Fædrelandsvennen.

Nyheter Vis flere

Kampen mot marin forsøpling

Kampen mot marin forsøpling

Forskere bak ny studie beregner 170 billioner plastpartikler ut i verdenshavene. I Norge slippes det 19 000 tonn med mikroplast ut fra norske kilder på land hvert år. Med mikroplast som en global forurensning finnes det heldigvis flere som kjemper mot marin forsøpling i Norge.

Kristiansands unge sier deres meninger
Er gresset grønnere i Kristiansand?
Oppstart av IK Start kvinner har hjulpet på interessen for kvinnefotball i Kristiansand