Sørnett

Åpner ny og mindre Ica på Lund

REGIONSJEF: Rolf Anders Bjercke er regionsjef i Ica region Sør Øst. FOTO: Linn Krågeland

REGIONSJEF: Rolf Anders Bjercke er regionsjef i Ica region Sør Øst. FOTO: Linn Krågeland

I morgen åpner Ica på Lund igjen dørene for kundene, nå i mindre lokaler. Hovedgrunnen til dette er nedgangstider for kjeden.

Publisert:

- Nå fokuserer butikken hundre prosent på mat, fastslår regionsjef  for Ica Sør Øst, Rolf Anders Bjercke.

Dagen før åpningen er det hektisk aktivitet i de ombygde butikklokalene. Den store butikken som tidligere het Ica maxi gjenåpner som Ica Lund. De ansatte har nok av varer som skal inn i de nye hyllene, mens elektrikerne jobber med å få på plass ledninger. Butikken er i samme lokaler, men imorgen er butikken betydelig mindre enn siden den var en Maxi-butikk.

Dårlige tider

I 2011 ble det bestemt at Ica Maxi-butikkene skulle avvikles i Norge. Før sommeren tapte Ica-kjeden 15 millioner kroner i uken bare i Norge, og gjenåpningen på Lund er en følge av de store tapene på landsbasis.

Tidligere var denne butikken fylt med alle slags varer, nå skal det bli en butikk som kun selger matvarer. Ifølge regionsjef Rolf Anders Bjercke, er det derfor butikken blir mindre.

- Ica Maxi solgte nonfood, det vil si dvd-er, lys, servietter og lignende. Salget av nonfood er blitt vesentlig mindre. Her er det andre aktører som er dyktige, forteller regionsjefen. Han mener at nå som butikken Nille kommer inn under samme tak, vil de kunne tilby kundene de nonfoodvarene maxi tidligere hadde.

Nye konsepter

Etter at Ica Norge bestemte å legge ned Ica Maxi-konseptet begynte de å rendyrke sine nye konsepter. Ica Nær-butikkene forsvinner og blir omgjort til Rimi eller Matkroken.

- Rimi er Icas lavprisbutikk, Ica er vårt fullsortiment supermarked-konsept og Matkroken er de mindre butikkene som har en veldig god og lokal forankring, forteller han. 

- Er det dette dere gjør for at butikkene deres skal gå rundt?

- Vi skal være gode på mat, sier regionsjefen, uten å ville utdype spørsmålet videre.

 

Åpningen

[img97688_2RS]

- Vi forventer masse kunder som får oppleve en fantastisk butikk med gode tilbud, sier Bjercke om morgendagens åpning.

Han er sikker på at åpningen kommer til å bli en suksess. Bjercke er optimist og har også troen på at mange skal benytte seg av den nye butikken nå som de har fått en større kjøtt- og varmdisk, samt eget konditori.

- Vi ser at kaker har et stort potensiale på Sørlandet, smier han lurt.

- Tror du butikken vil gå bedre når dere har endret konseptet?

- Det vi gjør er å rendyrke konseptene våre så det er tydelig for kundene våre at vi har et lavpriskonsept som er Rimi, Ica som er vårt fullsortiment og Matkroken butikken med en god lokal forankring, avslutter regionsjefen.

 

Nøkkelord

#gjenåpningVis flere